Közélet

Az MSZP a választási programalkotást segítő konferenciasorozatot kezd

Az MSZP a választási programalkotást segítő konferenciasorozatot kezd

2009. november 4., szerda
Az MSZP a választási programalkotást segítő konferenciasorozatot kezd

Választási programja megalkotását segítő konferenciasorozatot kezd csütörtökön Miskolcon az MSZP - mondta Lamperth Mónika, a párt elnökhelyettese, a konferenciasorozat politikai felelőse szerdán az MTI-nek.

Lamperth Mónika

a Magyarország helye a világban című konferenciasorozat kapcsán emlékeztetett arra, hogy a szocialista párt október közepén bocsátotta vitára a Haladás és biztonság című választási programjának értékvázlatát. Hozzátette: fontosnak tartják azt is, hogy a pártközösségekben, az MSZP-hez közel álló szellemi műhelyekben folyó viták mellett a programalkotás folyamatában legyenek olyan konferenciák is, amelyeken tekintélyes szakemberek mondják el álláspontjukat arról, hol van Magyarország helye a világban. Az elnökhelyettes szerint ez a konferenciasorozat fontos érvekkel és muníciókkal járulhat hozzá a szocialisták programjának gazdagításához. Lamperth Mónika elmondta: öt konferenciát tartanak, hármat még idén, kettőt pedig jövőre. Mint mondta, az első, csütörtöki, miskolci konferencia témája: Magyarország esélyei a gazdasági válságból való kilábalásban és a válság után. Hozzáfűzte: a konferencián

Vértes András

, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke mond vitaindítót. Lamperth Mónika közölte: a következő konferencia november 11-én lesz Budapesten, ahol a XXI. század kihívásairól és az arra adandó baloldali válaszokról esik majd szó

Lendvai Ildikó

pártelnök bevezetőjével. Hozzáfűzte: a harmadik konferencia november 19-én Szegeden lesz Fejlesztő állam, fejlesztő önkormányzatok címmel. A konferenciasorozat részeként jövőre még két tanácskozás lesz az alkotmányos intézményrendszerről, valamint a vidékfejlesztésről - ismertette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.