Az első 100 ezer forint a csillagvizsgálóért

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szabó László önkormányzati képviselő, a Szögedi Védegylet elnöke 100 ezer forintot felajánlott a Szegedi Csillagvizsgáló megmentésére. Arra kéri képviselőtársait, hogy csatlakozzanak kezdeményezéséhez.

Korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy Szeged egyik turisztikai látványossága, a Kertész utcai csillagvizsgáló megsüllyedt, a falak megrepedtek. Szatmáry Károly, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Fizikus Tanszékcsoport Kísérleti Fizikai Tanszékének egyetemi docense, a Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány titkára elmondta, az obszervatórium ilyen állapotban nem maradhat. A süllyedés megállítását tavasszal kezdhetik el, ha lesz rá pénz. A csillagász szerint, ha a legegyszerűbb megoldást választják, az is 1 millió 500 ezer forintba kerül. A baj csak az, hogy ennyi pénze nincs az alapítványnak. Szatmáry Károly optimista, és abban bízik, pályázaton nyernek pénzt.

Előző cikkünket Szabó László önkormányzati képviselő is olvasta, és úgy érezte, összefogásra van szükség, hogy megmentsék a csillagvizsgálót.

„Százezer forintot ajánlok fel az egyéni képviselői alapomból a munkálatokra. Arra kérem képviselőtársaimat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hiszen Szeged nemzetközileg is elismert épületéről van szó” – közölte szerkesztőségünkkel a Szögedi Védegylet elnöke.

Előző sztori

Puskás Ferencre emlékeztek Szegeden – FOTÓK

Következő sztori

REMEK: konferencia az élhetőbb jövőért