Bulvár

Az elmúlt 24 óra kék hírei

Az elmúlt 24 óra kék hírei

2009. november 12., csütörtök
Az elmúlt 24 óra kék hírei

Főként lopásokról számol be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye az elmúlt 24 óra szegedi eseményeiről.

A Mars téri piac biztonsági szolgálata jelezte a rendőrség ügyeletére tegnap este, hogy három nő a buszpályaudvar várótermében egy nő figyelmét elterelte, majd elvitték a pulóverét és ezer forint készpénzét. A biztonsági szolgálat munkatársai a járőrök megérkezésekor megmutatták a kamerák felvételeit, ami alapján a rendőrök felismerték a bűncselekmény egyik elkövetőjét, egy 32 éves nőt, akit a lakásáról előállítottak. Ellene lopás miatt indult büntetőeljárás, társait keresik a nyomozók. Hajnalban az egyik szórakozóhelyről állítottak elő a rendőrök két férfit, mivel miután taxival elvitették magukat, a nyugta mellett a taxis brifkóját is magukkal vitték. Ellenük lopás miatt indult eljárás. Az algyői körzeti megbízott lakossági bejelentés alapján ért tetten két férfit, akik a településen kést árulva házaltak. A lakossági segítségnek köszönhetően a rendőrjárőr éppen akkor tudta igazoltatni az 53 éves és a 27 éves férfit, amikor kiléptek egy lakásból. Mivel engedélyük nem volt a kereskedelmi tevékenységre, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság feljelentést tett ellenük. Járókelők kértek segítséget kora délután a Deák Ferenc utcán haladó rendőrjárőröktől, mivel az utcán feküdt egy férfi a kerékpárja mellett. Az intézkedéskor kiderült, hogy a 43 éves helyi lakos annyira részeg, hogy nem tud megállni a két lábán, ezért a rendőrök a mentők segítségét kérték, akik kórházba vitték az illetőt. A belvárosban szolgálatot teljesítő gyalogos rendőrök egy 51 éves férfit igazoltattak, aki a Kárász utcán zaklató módon koldult arra hivatkozással, hogy rokkantnyugdíjas és nem tud dolgozni. Szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene. Október 22-én a hajnali órákban ablakbetörés és rácslevágás módszerével behatolt egy férfi behatolt az egyik szegedi boltba, ahonnan cigit, készpénzt és vegyi árut vitt magával 500 ezer forint értékben. A bűncselekményt az üzlet biztonsági kamerája rögzítette. A felvételek alapján lakossági bejelentés érkezett a Szegedi Rendőrkapitányságra, aminek köszönhetően a rendőrök tegnap a lakásán elfogták a bűncselekmény 37 éves gyanúsítottját. A férfi már több alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezért kihallgatását követően a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette. Ügyészi indítványra a bíróság ma dönt előzetes letartóztatásáról - tudatta a Szenti Szabolcs szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.