Közélet

Adventi ünnepségsorozat kezdődött a lakótelepen - FOTÓK

Adventi ünnepségsorozat kezdődött a lakótelepen - FOTÓK

2009. november 29., vasárnap
Adventi ünnepségsorozat kezdődött a lakótelepen - FOTÓK

Adventi ünnepségsorozatra várta Tarján városrész lakóit, az érdeklődőket a Fidesz, valamint a párt Csongrád megyei női, ifjúsági, munkás és zöld társadalmi tagozata. Hagyományteremtő szándékkal ezentúl advent négy vasárnapján, 16 órai kezdettel ünnepséget rendeznek a Csillag téren, az első gyertyát ma, fiatalok segédletével Bodó Imre országgyűlési képviselő gyújtotta meg.

Amászka László minorita szerzetes Lukács evangéliumából olvasott fel részletet, majd közös imára szólította fel az egybegyűlteket. „Adj világosságot szívünknek és értelmünknek, hogy ajándékaidat életünk kiteljesítésére, emberségünk felemelésére és megdicsőülésére használjuk. De ne a mi helytelen vágyaink szerint, hanem úgy, ahogy atyai bölcsességed örökké szerető lelke megálmodta azt az ember számára. Add, hogy várakozásunk reményteli várakozás legyen.” Balogi Dániel önkormányzati képviselő üdvözlő beszédében arról szólt, hogy évtizedek után végre megtörtént, egy lakótelepen adventet köszöntenek az emberek, tiszta szívvel, boldogsággal. A képviselő megbotránkozott azon, hogy egy neves városi kultúrintézmény főigazgatója meglepődött, amikor megtudta, 40 ezer ember él a lakótelepen, sőt Makkosházát és a teljes lakótelepet is beleszámítva 70 ezren ölelik körül a várost. „Csak azt kívánom, hogy egyszer a város is ölelje körül ezt a 70 ezer embert” – mondta elérzékenyülve a képviselő, majd így folytatta: „Van egy álmom, az az álmom, hogy egyszer ez a városrész olyan gyönyörű lesz, mint a belváros.” Bodó Imre országgyűlési képviselő szeretettel köszöntötte a megjelenteket, elsősorban a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket. „Közeleg a karácsony” – hangsúlyozta – „mindenkinek kívánom, hogy nagyon békés, áldott és szeretetteljes karácsonyuk legyen még akkor is, ha nagyon zord és kíméletlen világban élünk. Tiszta szívből kívánom önöknek, gyerekeiknek, unokáiknak, hogy megtörténhessen az, amit Dani barátom mondott, hogy egyszer majd ez a város át fogja ölelni a lakótelepet, az itt élő embereket.” A képviselő felkérte a jelenlévőket, hogy az elkövetkező vasárnapokon ugyanebben az időpontban mindig többen és többen gyűljenek itt össze, mert ez az összetartás, ami itt ma megjelent, szükséges ahhoz, hogy Magyarország egyszer és mindenkorra elindulhasson a fejlődés útján. A beszédek után cukorkát és szentképet osztogattak a legkisebbek és a felnőttek számára, majd karácsonyi zenés klippeket vetítettek az ünnepre összegyűlteknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.