Közélet

Vasutassztrájk: Felfüggesztették a sztrájkot Szegeden és térségében

Vasutassztrájk: Felfüggesztették a sztrájkot Szegeden és térségében

2009. október 19., hétfő
Vasutassztrájk: Felfüggesztették a sztrájkot Szegeden és térségében
sin-w1

Szegeden és térségében felfüggesztették a sztrájkot, a vasutasok reggel 7 óráig felveszik a munkát - közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének helyi képviselője az MTI-vel.

Veréb Olga

elmondta: a támogatottság nagyon erős volt a térségben, a munkabeszüntetésben részt vettek olyan állomások is, amelyek eddig nem, például Szentes és Vésztő. Hozzátette: erős volt a sztrájk támogatottsága Kecskeméten, Békéscsabán és Kiskunhalason. Közben a Tisza Volán is beállította plusz buszait a Szeged-Budapest vonalon.

Mező István

, a cég közszolgáltatási divízióigazgatója az MTI-nek elmondta: két buszt indítottak reggel fél hatkor és fél hétkor is. A reggeli hírek szerint a budapesti nagy pályaudvarokon nem sztrájkolnak a dolgozók, az ország néhány vasútvonalán azonban fennakadásokat okoz a munkabeszüntetés - közölte

Both Ferenc

, a MÁV Inform ügyeletese hétfőn hajnalban az MTI-vel, hozzátéve, hogy reggel 6 és 7 óra között változik a helyzet, mert a legtöbb állomáson ebben az időben történnek a szolgálatváltások. A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar fogad és indít is vonatot. Négy órától a Kőbánya-felsői állomás dolgozói jelentették be a sztrájkot. Emiatt a Hatvan és az Újszász felől érkező vonatok csak Rákos állomásig közlekednek. A Győr-Veszprém vasútvonalon több állomáson, a Dombóvár-Gyékényes teljes vonalon, a dél-balatoni vonalon és Siófok állomáson sztrájkolnak a forgalmi dolgozók. A Veresegyház-Vác, a Hatvan-Salgótarján-Somoskőújfalu, a Kál-Kápolna-Kisújszállás, a Nyíregyháza-Vásárosnamény illetve Záhony, valamint Mátészalka állomáson szintén a forgalmi személyzet kezdett sztrájkolni. Több vonalon a vonatok azért nem közlekednek, mert a MÁV-START vonatkísérő személyzete és a kocsivizsgálók sztrájkolnak. A határállomások tájékoztatója alapján a nemzetközi vonatokat a szomszédos országok vasúttársaságai elküldik, de ha a vonatkísérő személyzet nem veszi fel a munkát, akkor nem tudnak tovább közlekedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.