Bulvár

Újra kellett éleszteni a határsértő kislányát

Újra kellett éleszteni a határsértő kislányát

2009. október 15., csütörtök
Újra kellett éleszteni a határsértő kislányát

Egy szerb határsértő hároméves kislányát élesztették újra az egyik szegedi kórházban - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ma hajnali fél kettőkor érkezett egy segélyhívás a rendőrség 112-es ingyenesen hívható számára, miszerint egy szerb férfi egyéves kisfiához és hároméves kislányához kér segítséget. Mint kiderült, a szerb férfi az éjszaka folyamán illegálisan lépte át a magyar határt gyermekeivel, akik a nagy hideg miatt teljesen kihűltek. A Tisza-töltésnél jártak, amikor úgy döntött az apa, hogy gyermekeit hátrahagyja a közeli Röszke községbe bemegy, és segítséget kér. A segélyhívást követően a szegedi határrendészek megtalálták a férfit, és annak gyermekei felkutatására indultak. Mikor megtalálták őket, állapotuk kritikus volt, így azonnal mentőt hívtak. A két gyermek közül a kislány állapota volt a legrosszabb, akit a kórházba szállítását követően újra kellett éleszteni. A szerb állampolgárral szemben gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.