Gazdaság

Tőzsdejáték, pénzügyi- és gazdasági alapismeretek diákoknak

Tőzsdejáték, pénzügyi- és gazdasági alapismeretek diákoknak

2009. október 28., szerda
Tőzsdejáték, pénzügyi- és gazdasági alapismeretek diákoknak

Közel másfélezer diák vesz részt az egyik biztosító társaság pénzügyi- és gazdasági alapismereteket közvetítő oktatási programján és virtuális tőzsdei versenyén.

Huszonnégy város 115 iskolájából összesen 1488, 11. és 12. évfolyamos középiskolás vesz részt a Generali Alapkezelő és a Generali-Providencia Biztosító pénzügyi- és gazdasági alapismereteket közvetítő oktatási programján és virtuális tőzsdei befektetési versenyén, a Tőzsdejátékban - közölte a program kommunikációjával megbízott cég szerdán az MTI-vel. A szakemberek havonta egy-egy alkalommal tartanak előadást a hat nagyvárosban, Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Győrben. A diákok valós gazdasági és tőzsdei eseményeken keresztül betekintést nyerhetnek a pénz- és tőkepiacok világába, valamint a gazdasági folyamatok alapvető összefüggéseibe. A következő fél évben a globális gazdasági válság kialakulásáról és hatásairól, a különböző befektetési lehetőségekről, továbbá a tőzsde és a részvénypiacok működéséről hallhatnak a diákok. Az előadók a februári órákon a felelős hitelfelvételről is beszélnek majd, s olyan kérdésekre keresnek választ, mint hogy milyen célokra érdemes hitelt felvenni, mennyibe kerül a hitel, mi történik, ha az adós nem tudja fizetni hitelét és hogyan kerülhető el a vészes eladósodás. Az 1,8 millió forint összdíjazású Tőzsdejátékban a vállalkozó kedvűek valódi pénz kockáztatása nélkül próbálhatják ki az előadásokon megszerzett pénzügyi és befektetési ismereteiket. Az október 15-e és a 2010. március 31-e között zajló megmérettetésben több mint 450, háromfős csapat indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.