Sport

Többéves kihagyás után női röplabda Szegeden

Többéves kihagyás után női röplabda Szegeden

2009. október 14., szerda
Többéves kihagyás után női röplabda Szegeden

Ismét van felnőtt női röplabdacsapata Szegednek. Mindez két cégnek és a lelkes Szegedi Röplabda Egyesületnek köszönhető. A HPQ-MMG Group Szeged együttese az első mérkőzését október 24-én játssza. A sajátnevelésű játékoson kívül visszatér több SZDRE-s röplabdás is.

Többéves kihagyás után ismét indul női röplabda csapat felnőtt bajnokságban. A HPQ-MMG Group Szeged együttese az NB II-be nevezett és az első mérkőzését október 24-én, 11 órától játssza a Zrínyi SE ellen az Etelka sori sportcsarnokban. „A Szegedi Röplabda Sportegyesület 2005-ös megalakulása óta folyamatosan foglalkozik leány utánpótlás csapatok versenyeztetésével. Az elmúlt négy év munkájának köszönhetően több olyan saját nevelésű játékosa van a klubnak, akiket már csak abban az esetben tudunk versenyeztetni, ha felnőtt női csapatot is indítunk a bajnokságban. Többek között ez is motivált bennünket, mert szeretnénk minden versenyzőnknek versenyzési lehetőséget biztosítani” – mondta

Dávid Tibor

, a HPQ Szeged Volleyball Team elnökhelyettese. A fiatal játékosok mellett az idősebb, volt extraligás szegedi játékosok megkeresése is befolyásolta döntésüket. A korábbi sikereket megért versenyzők szeretnék ismét kipróbálni magukat és természetesen bebizonyítani, hogy a HPQ-MMG Group Szegednek helye lehet az NB I-es bajnokságban is. Korábban az SZDRE színeiben röplabdázott és most visszatér:

Kovács Veronika, Vakulya Andrea, Komáromi Veronika, Kádár Németh Bea, Duba Diána, Tóth Luca, Rázsó Zsófia, Kiss Emőke, Huszta Borbála, Huszta Blanka

. A szegeden tanuló játékosok:

Szabó Zsófia, Pálinkás Anikó, Tóth Krisztina

. A saját nevelésű szegedi játékosok:

Deák Diána, Fürdök Nóra, Kiss Nóra, Leindler Dorotea

. „A lányok felkészítését és irányítását

Hegedűs Tamás

vállalta, aki már négy éve az utánpótlás leány csapatainknál dolgozik. Az együttes elindulásának lehetőségét köszönhetjük a HPQ Kft.-nek, és az MMG Group Kft-nek, ezért a csapat HPQ-MMG Group Szeged néven szerepel a 2009/2010-es NB II-es bajnokságban” – tudtuk meg Dávid Tibortól. Hozzátette: a csapattal szemben nem fogalmazódott meg konkrét elvárás, de titkon bízik abban, hogy már az első évben kiharcolhatják a lányok az NBI-be való feljutás jogát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.