Sport

SZVSE-Gyálarét: dobogót érhet a csapategység?

SZVSE-Gyálarét: dobogót érhet a csapategység?

2009. október 8., csütörtök
SZVSE-Gyálarét: dobogót érhet a csapategység?
Bár a megye labdarúgóberkeiben nyáron az idény egyik lehetséges meglepetéscsapatának tartották a SZVSE-Gyálarétet, mégis talán kevesen számítottak rá, hogy Sahin-Tóth Dezső gárdája nyolc fordulót követően dobogós helyen áll majd a megyei I. osztályban – ráadásul úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott az éllovasoknál. Az eddigi sikerek titkáról két játékossal, Mangó Ferenccel és Völgyi Rolanddal beszélgettünk. Hat győzelem mellett mindösszesen egy alkalommal hagyta el eddig vesztesen a pályát a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a SZVSE-Gyálarét, így tapadva a Csongrádra és a Sándorfalvára a tabella harmadik helyén tanyázik. Az augusztusban megtartott I. Szegedi Klubcsapatok Kupájának győztese úgy vágott neki ennek a szezonnak, hogy megpróbál lépést tartani a legjobbakkal, a rutinosabb alakulatokkal, ám Sahin-Tóth Dezső vezetőedző óvatosan nyilatkozott: azt mondta, az amatőr körülmények között készülő, fiatal vasutas csapat egy-két esztendő múltán érhet igazán össze, szövögethet merészebb terveket a megye I-ben. A gárda két meghatározó játékosát arról kérdeztük, hogyan értékelik az eddigi szereplést, s meddig tarthat ki a lendület. A 21 esztendős Mangó Ferenc számára nem kezdődött különösebben kellemesen a pontvadászat: már az első fordulóban piros lapot villantott az orra elé a játékvezető. Mangó korábban híres volt forrófejűségéről, ám állítja: mostanra lenyugodott, megkomolyodott. Miután visszatérhetett kétmeccses eltiltásából, sokkal jobban odafigyel, hogy elkerüljön bármiféle fegyelmezetlenséget.
„Vége a kiállításoknak, nem akarom sújtani csapatomat!” – fogalmaz, hozzátéve: az eddigi sikerek éppen az egységnek, az egymásért való kiállásnak köszönhetőek. Na és a rengeteg edzésmunkának. „Úgy érzem, az idén őszre álltunk össze igazán a pályán belül és kívül. Baráti közösséget alkotunk, meccsek után mindig megiszunk közösen egy-két bambit. Az pedig különösen szerencsés, hogy versenyhelyzet alakult ki, tehát mindenkinek hétről hétre meg kell küzdenie a helyéért, hiszen ez jobb teljesítményre sarkall bennünket” – véli. Az eleddig egy gólt szerző Mangó Ferenc helyzetét ezekben a napokban egy fránya sérülés nehezíti: egy kispályás meccsen érte a „baleset”. Mint elárulja, néhány hétnek el kell telnie, hogy tökéletes legyen a bokája, mert a rúgásoknál egyelőre fájdalmat érez. Emiatt hagyta ki a múlt heti mindszenti derbit, de bízik benne, hogy vasárnap a Tiszasziget ellen azért harcképes lesz. „Célom, hogy jó eredményt érjek el a csapattal, s felfigyeljenek rám, hiszen magasabb osztályban is örömmel megmutatnám tudásomat. Bízom benne, hogy az első ötbe kerülünk a bajnokság végén, jövőre pedig rámehetünk majd az első helyre” – mondja. A SZVSE-Gyálarét fő gólfelelőse, Völgyi Roland bátrabban beszél az esélyekről. Az eddigi hat pályára lépése alkalmával az ellenfelek hálóját tizenegy(!) találattal megterhelő támadó egyértelműen dobogóra várja a vasutast. „Szeretném, ha végig harcban lennénk a Csongráddal és a Sándorfalvával. Úgy gondolom, képesek is vagyunk erre. Tényleg nagyon egyben van a társaság, s az elvégzett munka gyümölcsét hétről hétre láthatjuk. Minden meccsen győzelmi szándékkal lépünk pályára, s magam is mindig azt próbálom nyújtani, amit az egyesület, a társak és a szurkolók elvárnak tőlem” – nyilatkozza. Völgyi látja a fejlődés, az előrelépés lehetőségét: társaival együtt azon dolgozik, hogy minimalizálja a mérkőzésen belüli hullámvölgyek számát, s minél hatékonyabban értékesítsék a kidolgozott helyzeteket. A gólok mellett azonban a kiszolgálást is feladatának tartja: „A Mindszent elleni meccs előtt megfogadtam, viszonzom azokat a gólpasszokat, melyeket korábban Hegyesi Zsoltitól kaptam.” Hegyesi háromszor csöngetett múlt szombaton. És a csattanó: Völgyi is szállította a menetrendszerű találatot... A nyáron Röszkéről igazolt 25 éves támadó eddigi rekordja húsz gól, amit a 2007/2008-as bajnokságban ért el. Most szeretné ezt felülmúlni: „Mikor ideigazoltam, húsz gólt ígértem, de ha elkerülnek a sérülések, betegségek, nem elképzelhetetlen, hogy harminc fölé jussak – ez a kimondott célom.” Mangó, Völgyi és társaik vasárnap hazai környezetben, a Tiszasziget ellen folytatnák a pontgyűjtést és a gólgyártást. Hogy milyen sikerrel járnak, arról természetesen beszámolunk majd a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.