Gasztro

Szendvicsek az uzsonnástáskában

Szendvicsek az uzsonnástáskában

2009. október 15., csütörtök
Szendvicsek az uzsonnástáskában
Néhány gyerkőc reménye ellenére - idén sem húzták el a kutyák az iskolát, és mint minden évben, most is újrakezdődött a tanítás. A számos előkészület, időbeosztás-tervezés, gyerekszállítmányozás mellett felmerül újra és újra a már szinte kétségbeejtő kérdés: „Mit is vigyen a gyerek uzsonnára?” A szülőnek az a jó, ami gyorsan elkészül, tápláló, és a csemete minden morzsáját elfogyasztja. Ráadásul a hazai mindig olcsóbb, mint az iskolai büfé. Arról meg nem is beszélve, ha tehetné csimutánk a tejtermékek és friss péksütemények helyett biztosan a 3 C kezdőbetűs mellett döntene: chips, csoki, cola. Épp ezért, ha szeretnénk elkerülni, hogy gyermekünk a zsebpénzét ilyen trendi falatokra költse, vagy útravalónk a kukában, vagy a táska alján kilapulva végezze, tegyünk az uzsonnás dobozába gusztusos szendvicseket, amit ő is szívesen fogyaszt majd és kivívja az osztálytársak csodálatát is.

Császárszendvics

Hozzávalók:

- császárzsemle - 1 evőkanál majonéz - 2 salátalevél - 8 karika uborka - 1paradicsom - 1 kisebb fasírozott (előző napról)

Elkészítés:A zsemlét a lapjában félbevágjuk, és mind a két felét majonézzel megkenjük. Mindkettőre egy-egy megmosott, lecsepegtetett salátalevelet fektetünk, az alsó darabot uborka- és paradicsomkarikákkal megrakjuk. Egy fasírozottat ültetünk rá, és a zsemle felső részével befedjük. A szendvicset szalvétába göngyöljük, és máris mehet a kisiskolás uzsonnás dobozába.

Pizzás cipócska

Hozzávalók:

- 1 óriásbuci vagy kiscipó - 2 szelet gépsonka - 1 kicsi paradicsom - 2 evőkanál paradicsompüré - 1 kis gerezd fokhagyma - 1-1 csipet kakukkfő, oregánó, só és bor - füstölt mozzarella sajt

Elkészítés:A paradicsompürét a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, az oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük. A zsemlét lapjában félbevágjuk, és a paradicsomos krémmel megkenjük. A sonkát az alsó szeletekre halmozzuk, majd a megmosott, karikákra vágott paradicsomot elrendezzük rajta. A vékonyan felszeletelt sajttal befedjük, végül a zsemlék felső darabját ráillesztjük.

Tonhalsalátás bagett

Hozzávalók:

- 1 bagett - 1 tonhalkonzerv - 1 kaliforniai paprika - 2 dl joghurt - 1 evőkanál olaj - fél kanál ecet - kevés mustár - 1 gerezd fokhagyma - pici só és bors

Elkészítés:A bagettet hosszában kettévágjuk. A joghurtot az olajjal, ecettel, mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsöpögtetett, apróra tört tonhalat. A bagettszeleteket fejessaláta-levelekkel befedjük, erre halmozzuk a halas tölteléket, végül piros paprikakarikákat teszünk a tetejére és a bagett sajtos felével lefedjük.

Docsa padlizsánkrémes csírás kedvence

Hozzávalók:

- 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér - házi padlizsánkrém - 1 kis doboz búzacsíra - 2 szelet trappista sajt - 1 paradicsom

Elkészítés:A teljes kiőrlésű kenyérszeletek mindkét felét megkenjük padlizsánkrémmel, melyet ha kicsit több időnk is van, magunk is elkészíthetünk. Az egyik krémes kenyérre rátesszük a sajtszeleteket és paradicsomot is karikázunk rá. Majd ráhalmozzuk bőségesen a búzacsírát és befedjük a másik szelet padlizsánkrémes kenyérrel.

Vitaminbomba szendvics

Hozzávalók:

- 1 sajtos leveles kifli - 3 vékony szelet camembert sajt - 1 piros paprika - 1 paradicsom - 1 retek - 1 zeller zöldje

Elkészítés:A kiflit kettévágjuk. Az alsó felére rátesszük a sajtszeleteket, majd a retek-, a paradicsomkarikákkal és a piros paprika csíkokkal befedjük. Zellerlevelekkel megszórjuk az egészet és befedjük a briós szezámmagos felével.

Szalámis-fetás-paradicsomos kifli

Hozzávalók:

- 1 kifli - 6 szelet paprikás szalámi - 5 dkg feta sajt - 1 kisebb paradicsom - pár szem olajbogyó

Elkészítés:A kiflit hosszában kettévágjuk, és ráfektetjük a szalámiszeleteket és paradicsomkarikákat. Vékony kockákra vágott feta sajtot és olajbogyó karikákat halmozunk a tetejére, majd az egészet lezárjuk a kifli másik felével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.