Közélet

Szanyi Tibor ismét sértegette Sólyom Lászlót

Szanyi Tibor ismét sértegette Sólyom Lászlót

2009. október 25., vasárnap
Szanyi Tibor ismét sértegette Sólyom Lászlót

Az MSZP-s Szanyi Tibor ismét sértő kifejezésekkel illette a köztársasági elnököt – adta hírül a Magyar Nemzet. A képviselő Sólyom László október 23-ai ünnepi beszédét követően gyalázatos alaknak nevezte az államfőt, mivel az párhuzamot vont a kommunista diktatúra és a jelenlegi szocialista kormány között.

Amint azt

annak idején portálunk is hírül adta

,

Szanyi Tibor

már áprilisban is használt egy sértő kifejezést a köztársasági elnök ellen, most pedig blogjában újra kikelt

Sólyom László

ellen, mivel szerinte az államfő csak az egyik politikai oldal véleményének adott hangot, holott a nemzet egységét kellene megtestesítenie. Szanyi Tibor kifogásolta, hogy a köztársasági elnök ismét „aktuálpolitikai ügyekben” foglalt állást, és azt a látszatot keltette, mintha valamilyen jogfolytonosság lenne a mostani MSZP-kormány és

Rákosi

-diktatúra között. A szocialista politikus úgy fogalmazott, nem ezért váltott rendszert, hogy a mocskos kommunistákat lássa viszont. A politikus egyébként Sólyom László alábbi mondatain háborodott fel: „A tisztánlátást abban, hogy '56 és a rendszerváltás alapkérdése ugyanaz, gyengítette az alapvető normák bizonytalanná válása is. Ez a bizonytalanság a morális válság. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ezt a morális válságot tette sokkoló módon nyílttá. Az alapoknak ezt az elbizonytalanodását erősítette meg és tette tartóssá a parlamenti többség, amikor a hatalom megszerzésének Őszödön bevallotta a módját, bizalmi szavazáson jóváhagyta.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.