Szórakozás

Felolvasóülés és könyv-örökbefogadás a Somogyiban

Felolvasóülés és könyv-örökbefogadás a Somogyiban

2009. október 14., szerda
Felolvasóülés és könyv-örökbefogadás a Somogyiban

Október 15-én csütörtökön rendezik meg a Somogyi-könyvtári Napot, melyre a könyvtár megnyitásának évfordulóján 1991 óta hagyományosan sor kerül. A rendezvény keretében felolvasóülésekre, könyv-örökbefogadásra és városnéző sétára is sor kerül, a részletes program alább olvasható.

PROGRAM 10 – 11 óráig Felolvasóülés Takó Edit: „Mindenkor örüljetek!” – muzeális Kálvin kötetek a Somogyi-könyvtár gyűjteményében Szőkefalvi-Nagy Erzsébet: Somogyi Károly kéziratától Gimel Bergenig – nyomdászattörténeti kalandozás 11 – 12 óráig A Somogyi-könyvtár barátai ’Aki megtalálta a kincset …’ – beszélgetés Simai Mihály József Attila-díjas költővel Adományozás és örökbefogadás - Vlasics Károly festőművész dokumentumainak és Bárdi Sándor énekművész hagyatékának átvétele

A délelőtti rendezvény színhelye az I. emeleti folyóirat-olvasóterem.

Délutáni programok

Városnéző séta – A király nyomában Szegeden. Indulás 15 órakor a Somogyi-könyvtár aulájából Kiállításvezetés – ’A tisztelet tisztelete’ – a világ vallásai a Somogyi-könyvtár régi és ritka könyveinek tükrében című tárlat 15 és 19 óra között óránkénti vezetéssel tekinthető meg a Dóm téri épület földszinti kiállítóterében. 16.30 órától Pogányság és vallások határán – Szent Pál címmel Benyik György főiskolai tanár tart előadást a Honvéd téri református templomban. A Somogyi-könyvtári Nap rendezvényeire tisztelettel hívjuk és szeretettel várjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.