Sport

Női kosárlabda: a Szeviép is győzött a Hepp-kupában - KÉPEK

Női kosárlabda: a Szeviép is győzött a Hepp-kupában - KÉPEK

2009. október 14., szerda
Női kosárlabda: a Szeviép is győzött a Hepp-kupában - KÉPEK
Két felkészülési találkozó és egy bajnoki meccs után rövid időn belül negyedszer csapott össze a Szeviép-Szeged és a Szolnoki NKK női kosárlabdacsapata: szerdán a Hepp-kupa keretein belül is Németh Bernadették bizonyultak jobbnak. A Kiskunfélegyházi KC után a Szolnokot is legyőzte a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata az új honi sorozatban, a Hepp-kupában. A versengés sajátos szabályai szerint az idegenlégiósok, Ciglar, Zserzserunova és Sipaviciute csak a partvonal mellől szoríthattak társaikért, akik közül szerdán elsősorban Laczi Edit emelkedett ki hasznos és ponterős játékával. A nőknél nem csak az amatőr NB I-ben szereplő csapatok részvételével indul a Hepp-kupa, magyar játékosaikból indítanak csapatot az A csoportban induló gárdák is. A sorozat a sportágban eddig nem alkalmazott svájci rendszerben, négy fordulóban zajlik. A svájci rendszer lényege, hogy mindig az azonos pontszámmal álló csapatok játszanak egymás ellen, s ezen belül a területi elv érvényesül, magyarán egy csapat a hozzá helyileg legközelebb eső, vele azonos pontszámú riválissal játszik. A négy forduló után kialakul a négyes döntő, s a sorozat négy legjobb csapata a magyar kupa 16-os főtáblájára is jut. Csak felnőtt csapatok kerülhetnek fel a Hepp-kupából a magyar kupa főtáblájára, magyarán ha a Hepp első négy helyén négy utánpótláscsapat végez, akkor a további helyezettek csatlakoznak az A csoportosokhoz.

Női kosárlabda Hepp-kupa, 2. forduló:

Szeviép-Szeged – Szolnoki NKK 83-51 (28-15, 15-17, 23-6, 17-13). Újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Szeviép: Németh B. 11/9, Laczi 22/9, Fürész 17, Russai 10/3, Vincze 9. Csere: Horváth Zs. 2, Lengyel 5/3, Kmézics 2, Kováts 3/3, Tóth C. 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.