Közélet

Meghosszabbítják a 8-as trolibusz vonalát a klinikák felé

Meghosszabbítják a 8-as trolibusz vonalát a klinikák felé

2009. október 20., kedd
Meghosszabbítják a 8-as trolibusz vonalát a klinikák felé

Elkezdik meghosszabbítani a 8-as troli vonalát Szegeden a klinikák felé. A fejlesztés várhatóan tavaszra készül el, a munka ideiglenes forgalomkorlátozással jár - tudatja a Szeged Pólus Kft. sajtóközleménye.

A hét második felében tűzik ki a helyét, a jövő hét második felében elkezdi a kivitelező meghosszabbítani a szegedi 8-as trolibusz vonalát a klinikák felé. Várhatóan tavaszra készül el, és trolibusz - az engedélyezések után - jövő év első negyedévétől jár rajta. Az építkezés ideiglenes sávlezárásokkal, hétvégi forgalomkorlátozással jár. A Körtöltés utcai és a Dugonics téri végállomás között nem változik a 8-as útja. Onnan a trolivonal öt megállóval bővül. A Tisza Lajos körúton a Honvéd téri templom oldalán, a Gödör étterem előtt áll meg, bekanyarodik az egyirányúsított Semmelweis, majd a Markovits utcába, ahol a végállomása lesz. A Markovits utca forgalmi rendje megfordul; a Boldogasszony sugárút felé lesz egyirányú, a parkolóhelyeket megszüntetik, helyükön kerékpárosok közlekedhetnek. Ezután az egyirányúsított Vitéz utcán át éri el a Szentháromság utcai megállóját a Ságvári Gimnázium oldalán. Innen visszakanyarodik a Tisza Lajos körútra, ahol a teaház előtt áll meg. A fejlesztés a Szeged elektromos közlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelező az áramellátási tender nyertese: a Szeged SV 2009 konzorcium – tagjai: Siemens Zrt. és VIV Zrt. –, amely 3 milliárd forintból korszerűsít 8 áramátalakító állomást, a kábelhálózatot, meghosszabbítja a 8-as troli vonalát és kiépíti az új 10-es trolivonalat. Aktuális közlekedési információk:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.