Sport

Labdarúgás: Mindszenten sem lassított a SZVSE-Gyálarét

Labdarúgás: Mindszenten sem lassított a SZVSE-Gyálarét

2009. október 3., szombat
Labdarúgás: Mindszenten sem lassított a SZVSE-Gyálarét

Sorozatban ötödik mérkőzését tudta megnyerni a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a SZVSE-Gyálarét. Mindszenten hátrányból fordítottak a vasutasok: Völgyi Roland ezúttal a kiszolgálásban is remekelt, Hegyesi Zsolt pedig megtalálta góllövőcipőjét.

Úgy tűnik, a szegedi vasutasoknak ezen az őszön meg sem kottyan az úgynevezett kötelező feladatok megoldása. Szombaton ugyanis újabb, az alsó régióhoz tartozó együttes ellen gyűjtötték be a három pontot Udvari Tamásék, akik így továbbra is tapadnak az élen álló Csongrád–‫Sándorfalva-kettősre. A 8. fordulót a képzeletbeli dobogó harmadik fokán kezdő SZVSE-Gyálarét a tizenkettedik helyen szerénykedő Mindszentre látogatott. Mindszenten soha sincs könnyű dolga a SZVSE-nek, tavasszal példának okáért egy 5-2-es zakóba szaladtak itt bele. Most viszont egyértelműen győzelmi szándékkal léptek pályára a vendégek, amit rögtön a találkozó elején helyzetek kialakításával is jeleztek:

Hegyesi Zsolt

azonban két alkalommal is elrontotta a kínálkozó lehetőséget. Aztán ahogy az a futballban sokszor előfordul, első valamirevaló akciójából vezetést szerzett a vendéglátó alakulat. A bekapott gól idegessé, görcsössé, kapkodóvá tette

Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán

és

Papp Róbert

tanítványait, ráadásul úgy tűnt, a bíró jóindulatát sem élvezi különösebben az esélyes, így fordulásig megtartotta előnyét a Mindszent. A hazai nézők talán már a bravúros siker utáni közösségi program lehetőségeit ecsetelték a szünetben, ám a vendégek fejében meg sem fordult, hogy feladnák a csatát. Sahin-Tóth Dezső – tartva magát a múlt héten már bevált trükkhöz – ezúttal sem vezényelte az öltözőbe a srácokat, hanem a szabad ég alatt tartott fejmosást. Az intő szavak mellett azonban elsősorban a nyugtatásé és a biztatásé volt a főszerep, s a negyedóra pihenő nagyon jót tett Dürgőéknek. Félő volt, hogy a korán besárgult

Virág Istvánt

netán idő előtt zuhanyozni küldi a sípmester, így őt

Simon István

váltotta, kinek beállítása színt és lendületet hozott a vasutasok játékába. A második félidőben ugyanis egy egészen más SZVSE-Gyálarétet láthattak a mindszenti drukkerek. A vendégek ezúttal a hidegvérű és kíméletlen arcukat mutatták, már ami a helyzetkihasználást illeti. Feloldódott a görcs, nyoma sem volt már a türelmetlenségnek, szépen sorjában futottak a támadások, s ahogy feljavult a koncentráció, úgy potyogtak a gólok is a hazaiak hálójába. Az utóbbi hetekben kissé szürkébb Hegyesi Zsolt hármat is vállalt, s az őt remekül kiszolgáló

Völgyi Roland

sem távozott találat nélkül – összesen már tizenegynél jár az idei sorozatban. Ami pedig a folytatást illeti: a következő fordulóban egy középcsapat következik a SZVSE számára: október 11-én (vasárnap) 15 órakor a Károlyi DSE-Tiszasziget lép pályára Gyálaréten.

A labdarúgó megyei I. osztály 8. fordulójában:

Mindszent SE – SZVSE-Gyálarét 1-4 (1-0).

Mindszent, 100 néző, vezette: Varga Z.

Mindszent:

Molnár – Csatlós (Jernei), Nana, Szabó (Szíver), Orosz, Oláh, Mucsi, Muzsik, Kovács (Földesi), Schuster, Tóth. Edző: Rostás Károly.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari – Szigeti (Szőri), Virág (Simon), Bacsa, Hegyesi Á., István, Ágoston (Kenderesi), Dürgő, Hegyesi Zs., Marsal, Völgyi R. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán Papp Róbert.

Gólszerzők:

Oláh, illetve Hegyesi Zs. 3 és Völgyi R. Sahin-Tóth Dezső:

„Nagyon örülök az újabb győzelemnek, melynek értékét növeli, hogy idegenben értük el, ráadásul úgy, hogy hátrányból tudtunk fordítani. Ez csapatunk erejét mutatja. Nagyszerű érzés, hogy hetek óta ott vagyunk az élmezőnyben, s magabiztosan hozzuk a meccseket, de a realitások talaján maradunk, nem szállunk el az eredményeinktől. Célunk, hogy tartsuk ezt a jó formát.”

Mindszent: Molnár – Csatlós (Jernei), Nana, Szabó (Szíver), Orosz, Oláh, Mucsi, Muzsik, Kovács (Földesi), Schuster, Tóth. Edző: Rostás Károly.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.