Sport

Labdarúgás: a Gyula ellen javítana szombaton a Volán

Labdarúgás: a Gyula ellen javítana szombaton a Volán

2009. október 16., péntek
Labdarúgás: a Gyula ellen javítana szombaton a Volán

Az őszi idény legjobb játékával szenvedett vereséget múlt vasárnap a Tisza Volán SC Szeged a Kecskemét otthonában. A kék-feketék most mindenképpen szeretnék begyűjteni a három pontot a Gyulai Termál FC ellen, hogy tapadni tudjanak az élbolyra. A meccs szombaton 14.30-kor kezdődik a Felső Tisza parton.

Három győzelmet követően kapott ki a legutóbbi fordulóban a Tisza Volán SC Szeged, míg a szombati rivális, a Gyula gárdája rossz sorozatot (értsd: három zakó) zárt le a Dabas elleni 1-0-s sikerével. A nyáron merészen tervezgető Békés megyeiek nemrégiben edzőt is váltottak,

Dobi Róbert

helyét a Tótkomlós korábbi trénere, a szegedi

Lóczi István

vette át. A szombaton 14.30-kor kezdődő Szeged – Gyula találkozón a hazaiak számára az a tét, hogy tapadni tudjanak az élbolyra, a vendégek pedig az alsóházból csatlakoznának a középmezőnyhöz.

Buchholcz Gábor

tanítványainak azonban határozott céljuk, hogy üres kézzel engedjék haza a látogatót. Huszárikék múlt vasárnap Kecskeméten kimondottan jól futballoztak, ám a ziccereket elnagyképűsködték – ezen változtatniuk kell, ha le akarják győzni a masszív Gyulát. „Rendkívül kiegyensúlyozott az Alföld csoport mezőnye, nagyon nehéz elszakadni a derékhadtól; az Orosháza hat diadalt követően kétszer botlott, majd most szabadnapos lesz, s könnyen elképzelhető, hogy tovatűnik a hatalmas előnyük. Nekünk feljebb kell zárkóznunk, hiszen a Battonya és az EMSTK ellen kemény csaták várnak ránk a következőkben: szükségünk van a Gyula elleni három pontra! Már csak azért is bizonyítanunk kell, hiszen Kecskeméten komoly lehetőséget szalasztottunk el azzal, hogy bár nagyszerűen játszottunk, elpuskáztuk a helyzeteinket” – nyilatkozta portálunknak a szegedi vezetőedző. Buchholcz Gábor hozzátette: a Békés megyeieknek külön is tartoznak a revánssal, hiszen tavasszal olyan meccset veszítettek el velük szemben az utolsó percekben, balszerencsés körülmények között, melyet gólokkal kellett volna megnyerniük. Különös pikantériát kölcsönöz a szombati összecsapásnak, hogy Lóczi István kiválóan ismeri a Volán játékosait, a szegedi csapat erősségeit, gyengéit. Ennek tükrében mire számít a Gyulától? – kérdeztük Buchholcz Gábort. „Arra számítok, hogy mivel Lóczi István rutinos edzőként először a védelmet erősítette meg, miután átvette a Gyulát, ezúttal is hátulról próbál majd meg építkezni. Nem hiszem, hogy kinyílnának a vendégek, inkább visszahúzódnak majd, nem várunk tőlük nyílt sisakos játékot. Türelmesnek kell lennünk, hogy fel tudjuk őket törni, egyúttal viszont oda kell figyelnünk gyors, gólerős és agilis támadóikra, Baloghra és Miklyára. Egyáltalán nem becsüljük le az ellenfelet, mely 5-1-re verte odahaza a Kecskemétet, s Algyőn is győzött (habár azokat a pontokat levonták tőlük). Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de úgy érzem, együttesem meccsről meccsre érettebb lesz, s képes arra, hogy elboldoguljon a felállt védelemmel szemben is. Védelmünk most már hosszú ideje nagyszerűen teljesít, bármilyen összetételben megbízható, s a támadók is harcolnak, harapnak, már csak a befejezéseknél kell jobban összpontosítaniuk, s akkor nem marad el a siker” – fejtette ki. Szerencsére túl sok sérült és beteg nincs a kék-feketék keretében, néhány hiányzója azonban így is lesz szombaton a Volánnak.

Grünwald Attila

három hete kapott rúgást, s még nem százszázalékos,

Frank Attila

is a maródiak listáján szerepel,

Mórocz Zsolt

pedig vírusos fertőzésből, majd az azt követő tüdőgyulladásból lábadozik. Baji Renátó munkahelyi elfoglaltság miatt nem szerepel. A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata: Dongó – Mészáros, Dargó, Garamvölgyi, Barna D. – Szilágyi, Szabó A. – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka.

Emlékeztetőül a tavaszi mérkőzésen:

Tisza Volán SC – Gyulai Termál FC 1-2 (0-0).

Szeged, 200 néző. Vezette: Eke L.

Tisza Volán SC:

Czirják – Búzási, Grünwald, Udvari, Vida – Mórocz, Dargó, Szilágyi, Baji R. (Szabó T.) – Harmos, Füle. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gyulai Termál FC:

Kurta – Varga, Bányai, Tóth-Kovács, Valentényi, Bíró – Laurinyecz, Okos, Lengyel (Ferenczi) – Papp Á. (Rostás), Miklya (Bouhaik). Játékos-edző: Dobi Róbert. Gólszerzők: Füle (59'), illetve Ferenczi (86'), Bíró (88'). Kiállítva: Mórocz (64'), illetve Bányai (63').

Így játszott a Gyula az elmúlt hétvégén:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 8. fordulójában: Gyulai Termál FC – Dabas 1-0 (0-0).

Gyula: Harman – Bozsó (Rostás P.), Szenti, Bányai P., Valentényi – Okos, Mogyoróssy, Polczer (Tóth R.) – Nagy G. (Piti), Miklya, Balogh G. Edző: Lóczi István. Gól: Miklya (76' – 11-esből).

A hétvége műsora:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 9. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Gyulai Termál FC, Százhalombattai LK – Kecskeméti TE II., Monori SE – ESMTK szombaton 14.30-kor; Vasas II. – Szolnoki Spartacus vasárnap 11 órakor, FC Dabas – Battonyai TK, Hódmezővásárhelyi FC – Soroksár SC vasárnap 14.30-kor.

A megyei I. osztály 10. fordulójában:

Csanádpalota – SZVSE-Gyálarét, Mindszent – Szentesi Kinizsi, Kiszombor – Nagymágocs, Tápé – Röszke szombaton 14.30-kor; Sándorfalva – Csongrád, Ásotthalom – Mórahalom, Tiszasziget – Kistelek, Balástya – Kiskundorozsma vasárnap 14.30-kor.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 10. fordulójában:

USC Tanárképző – Üllés szombaton 11 órakor, Tömörkény – Baks szombaton 14.30-kor; Forráskút – Csanytelek, Bordány – FK 1899 Szeged, Zsombó – Szatymaz vasárnap 14.30-kor.

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 10. fordulójában:

Fábiánsebestyén – Szegvár, Makó II. – UTC szombaton 14.30-kor; Algyő II. – HFC II.-Bercsényi, Újszentiván – Székkutas, Szőreg – Apátfalva vasárnap 14.30-kor.

A megyei III. osztály 10. fordulójában:

Balástya II. – Tiszasziget II., Zákányszék – Kübekháza, IKV Alsóváros – Ruzsa szombaton 14.30-kor; Domaszék – HFC III.-Bercsényi, Földeák – Csongrád Öregfiúk, Pusztamérges – Öttömös vasárnap 14.30-kor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.