Sport

Kézilabda BL: Szalonikit uzsonnázik a Pick

Kézilabda BL: Szalonikit uzsonnázik a Pick

2009. október 9., péntek
Kézilabda BL: Szalonikit uzsonnázik a Pick

A Pick Szeged kézilabdacsapata szombaton 17.15-kor a PAOK Szalonikit fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A görög együttes a Bajnokok Ligája első fordulójában 26 góllal kikapott Franciaországban.

Újabb BL-feladat vár szombaton a Pick Szeged kézilabdacsapatára. A Bajnokok Ligája második fordulójában a csoport leggyengébb játékerőt képviselő együttese, a görög PAOK Szaloniki látogat az újszegedi sportcsarnokba. A vendég gárda pénteken délelőtt megérkezett autóbusszal Szegedre és délután a mérkőzés helyszínén tréningezett.

Emlékek

A Pick Szeged együttese eddig egyszer játszott görög csapattal a Bajnokok Ligájában. Hat évvel ezelőtt a Filippos Verias volt a szegediek ellenfele. Íme a két találkozó kivonatos jegyzőkönyve: Pick Szeged-Fillipos Verias 31-26 (16-13). A Pick gólszerzői: Bajusz 7, Eklemovics 7, Berta 4, Matics 4, Oláh 4, Laluska 2, Mezei 2, Ilyés 1. Filipos Verias-Pick Szeged 24-23 (14-13). A Pick gólszerzői: Laluska 7, Berta 4, Mezei 3, Bajusz 2, Matics 2, Oláh 2, Eklemovics 1, Ilyés 1, Józsa 1. Látható, a görögök tudnak meglepetést okozni.

A Bajnokok Ligájában újonc PAOK az első fordulóban hatalmas zakót kapott Franciaországban, a Monpellier otthonában. A

Karabaticcsal

megerősített gallok 46-20-ra nyertek. A győzelem nem meglepő, a különbség annál inkább. Márcsak azért is, mert állítólag a BL-ben Európa legjobb 24 csapata szerepel. Úgy gondolná az ember, akármilyen gyenge is a görög kézilabda-bajnokság, azért a bajnokcsapatnak nagyobb erőfeszítésre kell kényszeríteni még a legjobbakat. A 26 gólos különbség már komolytalan eredménynek számít és felveti a kérdést: szükség van-e ennyi együttesre a férfi kézilabda BL-ben? A tudorok, a nemzetközi szövetség vezetői bizonyára elgondolkodnak és a következő idényben csak olyan csapatokat engednek indulni, amelyek komoly játékerőt képviselnek. Mindazonáltal a Pick Szeged vezérkara azt hangsúlyozza, nem szabad lebecsülni a szombati ellenfelet, még akkor sem, ha a Monpellier „kivégezte” a görög gárdát.

Avar György

, a Pick Szeged másodedzője szerint neki kell esni már az elején a Szalonikinek és nem szabad, hogy vérszemet kapjanak. A győzelem kötelező a Pick számára, ami még nehézségeket is okozhat. Bár

Katzirz Dávid

szerint – aki a múlt szombaton a Medvegyi elleni meccs hőse volt – jót tett a csapatnak, hogy nem játszott bajnokit a héten, mindenki kiéhezve várja a meccset. Remélhetőleg a közönség is, hiszen egy hete az orosz bajnok ellen igen kevesen foglaltak helyet a lelátókon. Persze ha a szurkolók úgy gondolkodnak, hogy inkább a kiélezett meccsekre tartogatják forintjukat, és a televízióban élőben megnézik a meccset, akkor szombaton sem várható telt házas meccs.

Vladan Matics

, a Pick Szeged vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy „nem a mi szintünkön van a görög együttes”. „Biztos győzelmet várok. Ezt úgy lehet elérni, hogy keményen védekezünk és gyors lerohanásokkal, könnyű gólokat szerzünk. Ez a legbiztosabb recept az ilyen ellenfelekkel szemben” – mondta a vezetőedző. Beszélgetésünkkor nem hagyhattuk szó nélkül a csütörtöki Constanta – Monpellier találkozót. Matics szerint meglepetés a románok győzelme, de nem akkora, mint azt sokan gondolják. „A Constanta jó csapat, több válogatott játékossal.

Kurtes

edző jól összerakta együttesét, de egyelőre ezzel a mérkőzéssel még nem foglalkozok, mert lépésről lépésre kell haladni. A Constanta elleni meccsig még két találkozót kell játszanunk” – magyarázta a vezetőedző. A Constantát az a Kurtes irányítja, aki néhány hónapig a Pick Szeged vezetőedzője is volt. Szegedről viszont elküldték, és helyére szerződtették Vladan Maticsot, aki abban az évben bajnokságot is nyert a Pickkel.

Az A-csoport állása

1.Montpellier (FRA)21-179-572
2.Valladolid (ESP)11--26-232
3.Constanta (ROU)21-160-592
4.Pick Szeged1-1-32-321
5.Medvedi (RUS)1-1-32-321
6.PAOK (GRE)1--120-460

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.