Sport

Kimaradtak a Volán-helyzetek, büntetett a Kecskemét

Kimaradtak a Volán-helyzetek, büntetett a Kecskemét

2009. október 11., vasárnap
Kimaradtak a Volán-helyzetek, büntetett a Kecskemét

Nem játszott rosszul a Tisza Volán SC Szeged a Kecskemét otthonában a vasárnapi bajnokin, ám a kék-feketék nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel, nem úgy a hazaiak, akik a végén kétszer is mattolták Dongó kapust. Három győzelmet követően kaptak ki Huszárikék. A meccset élőben közvetítettük!

A labdarúgó NB III Alföld csoport 8. fordulójában:

Kecskeméti TE II. – Tisza Volán SC Szeged 2-0 (0-0).

Kecskemét, vezette: Hegedűs.

KTE II.:

Fischer – Golovics, Dvorschák, Koncz, Farkas, Bagi, Litsingi, Nagy, Veselic (Szentgyörgyi), Birtalan, Máté (Geleta). Vezetőedző: Szabó István László.

Szeged:

Dongó – Mészáros (Búzási), Dargó, Garamvölgyi, Barna D. (Kazi) – Szilágyi, Szabó A. – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Litsingi (76'), Szentgyörgyi (93'). Buchholcz Gábor:

„A meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy ha csapatként működünk, akkor győzhetünk Kecskeméten. Csapatként harcoltunk, az idény talán legjobb játékát nyújtottuk, de sajnos a ziccerhelyzetekben néhány labdarúgóm flegmán döntött, nagyképű megoldást választott, ami megbosszulta magát: a végén két hibánkat kihasználta a hazai alakulat. Akár 3-0-ra vezethettünk volna a második félidőben, ha csúnya gólokat rúgunk a ziccerekből, nem pedig a kapust akarjuk megalázni. Helyén kell kezelnünk magunkat, ez mindenkire érvényes! Hiába küzdünk megalkuvást nem ismerve, ha nem tudunk élni a megteremtett lehetőségekkel. Szerettünk volna az élmezőnyben maradni, most viszont futnunk kell a többiek után, éppen ezért a következő fordulóban mindenképpen be kell gyűjtenünk a három pontot idehaza a Gyula ellen. A mai játékunkkal is bizonyítottuk, hogy ott a helyünk a csoport legjobb együttesei között.”

Élő közvetítésünket itt olvashatják el újra:

93. perc: GÓL!

Kitámadott, kinyílt a Szeged, büntetett a Kecskemét: a csereként beállt Szentgyörgyi lesgyanús helyzetben ugrott ki, s Dongó mellett a hálóba lőtt, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

87. perc:

Támad, támad, megy előre a kék-fekete együttes, de a hazaiak remekül tömörülnek, így nem sikerül helyzetet kialakítani.

82. perc:

A Szeged mindent megtesz az egyenlítésért, de nagyon nehéz a vendégek dolga. Buchholcz Gábor védő helyett támadót hozott be: Barna Dávidot Kazi László váltotta. A Kecskemétbe Geleta érkezett, Máté hagyta el a pályát.

76. perc: GÓL!

Megtört a jég, de ennek most nem nagyon örülünk... Balról érkezett egy kecskeméti beívelés, a szegedi védelem tétovázott, nem úgy a rendkívül aktív Litsingi, aki közberobbant, s közelről a hálóba sodorta a labdát; 1-0!

72. perc:

Elkeseredett küzdelem folyik a pályán a vezető (győztes?) gól megszerzéséért. Buchholcz Gábor is változtatott: a kissé túlpörgött Mészáros helyett Búzásit vezényelte a jobbhátvéd posztjára.

67. perc:

Huszárik – ki más? – került helyzetbe, 18-ról lőhetett egy szép támadás végén, de Fischer ezúttal is a helyén volt.

64. perc:

Három szegedi két kecskemétire vezette rá a játékszert, az ígéretes lehetőség Huszárik rossz megoldásán halt el: a középpályás inkább kapura löbbölt, ahelyett, hogy a teljesen üresen érkező Pálfihoz továbbított volna.

62. perc:

Litsingi 26 méterről ágyúzott kapura szabadrúgásból, telibe találta a bal oldali kapufát, ahonnan a labda szerencsésen pattant Dongóhoz.

60. perc:

Egyre erősebb az iram, viszont a kapuk nem forognak veszélyben. A középpályán komoly harc dúl, meghatározó lesz, melyik csapat tudja majd megszerezni a vezetést. A hazaiak mestere cserével próbálkozott: Veselic helyére Szentgyörgyit küldte be.

53. perc:

A Volán érezhetően úgy jött ki a második negyvenöt percre, hogy megpróbálja megszerezni a három pontot. A kék-feketék – milyen jó ezt leírni – beszorították a Kecskemétet, több alkalommal lövőhelyzetbe is kerültek, ám komolyabb veszélyt egyelőre nem jelentettek kísérleteik.

48. perc:

Huszárik Zsolt 23 méterről, középről tűzött kapura egy szabadrúgást, Fischer gyors vetődéssel hárított.

46. perc:

Elkezdődött a második félidő.

45. perc:

Véget ért az első játékrész, melynek első részében inkább a hazaiak harcoltak ki mezőnyfölényt, letámadásuk nem nagyon ízlett Szilágyiéknak. Ahogy azonban magára talált a Volán, többször is veszélyeztetett, ám gólt szereznie nem sikerült, ahogy a Kecskemétnek sem, pedig nekik is lett volna rá bőven lehetőségük.

37. perc:

Kissé megzavarodott a Volán, két-három veszélyes támadást vezetett a hazai alakulat, az egyik végén kis híján öngólt vétett a Szeged. A rossz periódust Huszárik 16 méterről leadott lökete zárta: Fischer a levegőben úszva mentett szögletre.

34. perc:

Egy gyors vendégakció végén Beretka passzát fülelték le a védők az üresen érkező Huszárik elől, majd az ellentámadásból Litsingi lőtt 24 méterről – Dongó földöntúli bravúrral védett.

30. perc:

Újra a szegediek nyáron Algyőről igazolt támadója vétette magát észre: Végh 22 méterről, jobbról tekert rá szabadrúgásból, Fischer maga elé ütötte a labdát, majd másodszorra már mentett a berobbanó kék-feketék elől.

24. perc:

Ismét a vendégek előtt adódott lehetőség: egy gyors kontra végén Végh Ariel 20 méterről tüzelt, a löket alig ment a bal kapufa mellé.

22. perc:

A félidő közepén pontrúgásokkal veszélyeztet a Szeged. Huszárik Zsolt 23 méterről próbálkozott, lövése levágódott a sorfalról.

19. perc:

Kezd megélénkülni a találkozó, egy-egy lehetőséget jegyezhettünk föl mindkét fél részéről. Előbb Huszárik végezhetett el szabadrúgást balról, a térfél közepéről, beívelését a védők kifejelték, Szabó Attila tizenhatról lőhetett volna – ám nem tette, pedig senki sem zavarta. Nem sokat késett a kecskeméti válasz: hasonló helyről érkezett befelé a hazai szabadrúgás, s KTE-s fejet is talált a labda, ám szerencsére fölé szállt a kísérlet.

13. perc:

Továbbra is a két büntetőterület között zajlik a játék, enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a narancssárgás dresszben szereplő KTE, de a Volán futballistái rendkívül harcosan küzdenek.

7. perc:

A tizenhatos csücskénél jutott szabadrúgáshoz a Szeged, de a vendégek addig pepecseltek, míg elveszítették a játékszert.

5. perc:

Nem estek egymásnak a csapatok, látszik, hogy tisztelik egymás erejét. Eddig jobbára a kecskemétiek lábán vándorolt a labda, de a tizenhatos közelébe még nem jutottak el a hazaiak.

1. perc:

Útjára indult a labda a Széktói-stadionban. Az elmúlt egy évben három alkalommal csapott össze a két együttes, s minden alkalommal a hazaiak győzelmével végződött az összecsapás. Ebből a szempontból 2-1-re a Volán vezet, hiszen a magyar kupában – a legutóbbi randevú során – 4-2-re verte a KTE-t idén augusztusban.

87. perc: Támad, támad, megy előre a kék-fekete együttes, de a hazaiak remekül tömörülnek, így nem sikerül helyzetet kialakítani.

82. perc:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.