Bulvár

Jogellenes fogva tartással vádolnak egy határrendészt

Jogellenes fogva tartással vádolnak egy határrendészt

2009. október 22., csütörtök
Jogellenes fogva tartással vádolnak egy határrendészt

Megbilincselt két gyereket, majd Makótól 13 kilométerre kirakta őket a kocsijából a vád szerint az a határrendész, akinek az ügyében jogellenes fogva tartás miatt csütörtökön kezdődött per a Csongrád Megyei Bíróságon.

A vádirat szerint 2008. szeptember 29-én a két fiú Makó egyik játszóterén elvette a főtörzsőrmesteri rangban szolgáló határrendész fiának a sapkáját. A férfi gyerekével megkereste a gyermekkorú és a fiatalkorú fiút, majd szolgálati igazolványát felmutatva a kocsijába ültette őket. Az autóban megbilincselte a két fiút, egyiküket arcon is ütötte, majd gépkocsijával elindult a városból kifelé. Végül Makótól 13 kilométerre kirakta a fiúkat az autóból és magukra hagyta őket. A tárgyaláson a bíró kérdésére válaszolva a - megromlott egészségi állapota miatt időközben leszerelt - vádlott kijelentette: nem érzi magát bűnösnek. Írásban benyújtott vallomása szerint a fiúk önként szálltak be a gépkocsijába, nem bántalmazta őket és bilincselésre sem került sor. Állítása szerint a fiúkat saját kérésükre hagyta magukra a városon kívül. A tárgyalás a sértettek és tanúk meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.