Jobbik: Kaszinóügy Tiszaszigeten is?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Jobbik szegedi szervezete ismét felszólította Bodó Imre polgármestert az izraeliek tiszaszigeti földvásárlásával kapcsolatban márciusban feltett kérdéseik mielőbbi megválaszolására. Rácz Tibor, szegedi alelnök a tudomásukra jutott újabb információk alapján tájékoztatást követel Ujhelyi Istvántól, a térség országgyűlési képviselőjétől is, mivel úgy sejtik, kormányzati támogatással újabb kaszinó-ügy van kibontakozóban a határmenti faluban.

Rácz Tibor, a párt szegedi alelnöke sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy az általuk egy izraeli tulajdonosok által vezetett cég tiszaszigeti földvásárlásával kapcsolatban tavasszal megfogalmazott kérdésekre azóta sem kaptak választ a település polgármesterétől. Akkor az ivóvízben gazdag terület külföldi kézbe kerülése miatt tettek fel kérdéseket Bodó Imrének .
Az alelnök elmondta, a hivatalos adás-vételi szerződés az interneten is megtalálható, amiből látszik, hogy a 96+1 telekért 60 millió forintot fizetett a Magyarországon bejegyzett Tiszaszigeti Lakópark Kft. „Világosan leírják azt is okiratban, hogy 54 millió forintot költöttek a területre közpénzből, tehát Tiszasziget önkormányzata 6 millió forintot nyert ezen az üzleten.”

Személyi összefonódások

Rácz Tibor közölte, hogy újabb információk kerültek napvilágra a tavaszi izraeli földvásárlással kapcsolatban. Az év elején az állam által kiírt koncessziós pályázaton egy Bellagio Casino Hungary nevű konzorcium kért engedélyt a dél-alföldi régió területén létesítendő kaszinóra. Helyszínt nem adtak meg, mivel a pályázati kiírás ezt nem tette kötelezővé.
A konzorcium vezetőinek egyike a sukorói kaszinó-botrányból ismert Joav Blum, a másik pedig ugyanaz a Raymond Berrih, aki a Tiszasziget Lakópark Kft. egyik képviselőjeként aláírta a tiszaszigeti földvásárlási szerződést.
A Lakópark Kft. nemrégiben telekegyesítési kérelmet adott be a földhivatalhoz, amelyet megkapva nem kell különálló lakásokat építeniük, hanem már felhúzhatnak oda egyetlen épületet is, például egy kaszinót.
A Jobbik a kaszinókat pénzmosásra alkalmas helyeknek tartja, Tiszasziget pedig határ menti elhelyezkedése révén pont megfelelne erre a célra.
Az alelnök szerint a 2007. december 20-án történt szerződéskötés óta a területen egyébként semmi nem történt, nem kezdődött meg a lakópark építése.

„Gyarmatosítás” a kormány támogatásával?

„A Jobbik aggasztónak tartja a helyzetet és minden erejével fel fog lépni az izraeli tőke térnyerése ellen, mivel maga Izrael első embere jelentette ki, hogy Lengyelországot és Magyarországot fel kell vásárolni. Nyíltan a magyar nemzetgazdaság gyarmatosítására készülnek, de mi nem engedjük, hogy Magyarország második Palesztina legyen!” – hangsúlyozta Rácz Tibor.
Az alelnök kiemelte, hogy a párt nem Izrael ellen beszél, hanem az izraeli – illetve a külföldi – tőke elleni  nemtetszését  fejezi ki. „E gyarmatosítás következtében az országban több helyen is többségbe kerül az izraeli tőke. A jelenlegi korrupt kormányzat jó kapcsolatot ápol velük, emiatt sok helyen sikerült megtelepedniük. A Velencei-tó partján a törvények megkerülésével és a Bajnai-kormány támogatásával hatalmas kaszinóvárost kívánnak létrehozni.”

Ujhelyi is valljon színt!

A Jobbik újra felszólítja Bodó Imre polgármestert és Ujhelyi Istvánt, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy tájékoztassák a közvéleményt, mi folyik Tiszaszigeten.
„Úgy látjuk, ahol Ujhelyi István neve előkerül, ott mindig gyanús dolgok derülnek ki.” Az alelnök szerint ezeket az ügyleteket a kormány támogatása nélkül nem lehet megvalósítani, ezért szólítják fel a szocialista képviselőt is a színvallásra.
A Jobbik kifejezte szándékát, hogy akár tüntetéssel, határzárral vagy útlezárásokkal fog tiltakozni a tiszaszigeti beruházás megvalósulása ellen.

„Minden jogsértés ellen fellépünk!”

Portálunk olvasói visszajelzéseivel – mi az oka, hogy a Jobbik szinte csak a jobboldalhoz köthető ügyeket vesz elő, a baloldali városvezetést pedig alig bírálja – szembesítve Rácz Tibor kiemelte, hogy ezek a kérdések nem egyik vagy másik oldal, hanem a tiszaszigetieken és Szegeden keresztül az egész magyar nemzet problémáit fogalmazzák meg. „A Jobbik 2010-ben az Országgyűlésben sem fogja nézni, hogy az elkövetett visszaélések narancs-, szegfű- vagy ibolya-színűek, minden jogsértés ellen határozottan fel fogunk lépni.”

Előző sztori

Vízilabda LEN-kupa: Szeged Beton Splitben – HANGANYAGGAL

Következő sztori

Hátország: Domonkos és Fröhlich jól termelt