Közélet

Jobbik: Kaszinóügy Tiszaszigeten is?

Jobbik: Kaszinóügy Tiszaszigeten is?

2009. október 20., kedd
Jobbik: Kaszinóügy Tiszaszigeten is?
A Jobbik szegedi szervezete ismét felszólította Bodó Imre polgármestert az izraeliek tiszaszigeti földvásárlásával kapcsolatban márciusban feltett kérdéseik mielőbbi megválaszolására. Rácz Tibor, szegedi alelnök a tudomásukra jutott újabb információk alapján tájékoztatást követel Ujhelyi Istvántól, a térség országgyűlési képviselőjétől is, mivel úgy sejtik, kormányzati támogatással újabb kaszinó-ügy van kibontakozóban a határmenti faluban. Rácz Tibor, a párt szegedi alelnöke sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy az általuk egy izraeli tulajdonosok által vezetett cég tiszaszigeti földvásárlásával kapcsolatban tavasszal megfogalmazott kérdésekre azóta sem kaptak választ a település polgármesterétől. Akkor az ivóvízben gazdag terület külföldi kézbe kerülése miatt tettek fel kérdéseket Bodó Imrének . Az alelnök elmondta, a hivatalos adás-vételi szerződés az interneten is megtalálható, amiből látszik, hogy a 96+1 telekért 60 millió forintot fizetett a Magyarországon bejegyzett Tiszaszigeti Lakópark Kft. „Világosan leírják azt is okiratban, hogy 54 millió forintot költöttek a területre közpénzből, tehát Tiszasziget önkormányzata 6 millió forintot nyert ezen az üzleten.”

Személyi összefonódások

Rácz Tibor közölte, hogy újabb információk kerültek napvilágra a tavaszi izraeli földvásárlással kapcsolatban. Az év elején az állam által kiírt koncessziós pályázaton egy Bellagio Casino Hungary nevű konzorcium kért engedélyt a dél-alföldi régió területén létesítendő kaszinóra. Helyszínt nem adtak meg, mivel a pályázati kiírás ezt nem tette kötelezővé. A konzorcium vezetőinek egyike a sukorói kaszinó-botrányból ismert Joav Blum, a másik pedig ugyanaz a Raymond Berrih, aki a Tiszasziget Lakópark Kft. egyik képviselőjeként aláírta a tiszaszigeti földvásárlási szerződést. A Lakópark Kft. nemrégiben telekegyesítési kérelmet adott be a földhivatalhoz, amelyet megkapva nem kell különálló lakásokat építeniük, hanem már felhúzhatnak oda egyetlen épületet is, például egy kaszinót. A Jobbik a kaszinókat pénzmosásra alkalmas helyeknek tartja, Tiszasziget pedig határ menti elhelyezkedése révén pont megfelelne erre a célra. Az alelnök szerint a 2007. december 20-án történt szerződéskötés óta a területen egyébként semmi nem történt, nem kezdődött meg a lakópark építése.

„Gyarmatosítás” a kormány támogatásával?

„A Jobbik aggasztónak tartja a helyzetet és minden erejével fel fog lépni az izraeli tőke térnyerése ellen, mivel maga Izrael első embere jelentette ki, hogy Lengyelországot és Magyarországot fel kell vásárolni. Nyíltan a magyar nemzetgazdaság gyarmatosítására készülnek, de mi nem engedjük, hogy Magyarország második Palesztina legyen!” - hangsúlyozta Rácz Tibor. Az alelnök kiemelte, hogy a párt nem Izrael ellen beszél, hanem az izraeli – illetve a külföldi – tőke elleni nemtetszését fejezi ki. „E gyarmatosítás következtében az országban több helyen is többségbe kerül az izraeli tőke. A jelenlegi korrupt kormányzat jó kapcsolatot ápol velük, emiatt sok helyen sikerült megtelepedniük. A Velencei-tó partján a törvények megkerülésével és a Bajnai-kormány támogatásával hatalmas kaszinóvárost kívánnak létrehozni.”

Ujhelyi is valljon színt!

A Jobbik újra felszólítja Bodó Imre polgármestert és Ujhelyi Istvánt, a térség országgyűlési képviselőjét, hogy tájékoztassák a közvéleményt, mi folyik Tiszaszigeten. „Úgy látjuk, ahol Ujhelyi István neve előkerül, ott mindig gyanús dolgok derülnek ki.” Az alelnök szerint ezeket az ügyleteket a kormány támogatása nélkül nem lehet megvalósítani, ezért szólítják fel a szocialista képviselőt is a színvallásra. A Jobbik kifejezte szándékát, hogy akár tüntetéssel, határzárral vagy útlezárásokkal fog tiltakozni a tiszaszigeti beruházás megvalósulása ellen.

„Minden jogsértés ellen fellépünk!”

Portálunk olvasói visszajelzéseivel – mi az oka, hogy a Jobbik szinte csak a jobboldalhoz köthető ügyeket vesz elő, a baloldali városvezetést pedig alig bírálja – szembesítve Rácz Tibor kiemelte, hogy ezek a kérdések nem egyik vagy másik oldal, hanem a tiszaszigetieken és Szegeden keresztül az egész magyar nemzet problémáit fogalmazzák meg. „A Jobbik 2010-ben az Országgyűlésben sem fogja nézni, hogy az elkövetett visszaélések narancs-, szegfű- vagy ibolya-színűek, minden jogsértés ellen határozottan fel fogunk lépni.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.