Sport

Hátország: gólzáporos meccsen nyert az FK-serdülő

Hátország: gólzáporos meccsen nyert az FK-serdülő

2009. október 13., kedd
Hátország: gólzáporos meccsen nyert az FK-serdülő

Hatalmas csatában győzött Kiszomboron az FK 1899 Szeged serdülőcsapata a hétvégén, s folytatta felzárkózását az élmezőnyhöz, míg az ifik – akárcsak a felnőttek – újabb vereséget szenvedtek a megye II-es labdarúgó-bajnokságban.

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport:

Kiszombor KSK – FK 1899 Szeged 5-6 (2-3).

Kiszombor KSK: Kókai Ádám – Szilvási Sándor, Németh Márk, Szántó Dániel, Fodor Ádám (Benyó Levente), Mraznicza Zoltán, Szilasi Máté (Kasza László), Szeles Balázs (Patka Péter), Milnár Zsolt, Pásztor Miklós (Fodor Patrik/Zatykó László), Baka Márk. FK 1899 Szeged: Pálfi Zsombor – Szilágyi József, Bodnár Martin, Szabó Dávid Balázs, Sipos László, Mikovity Róbert (Bujdosó Richárd), Reisinger Martin, Fröhlich Gábor (Nagy Ádám), Szécsi Tibor, Sipos Ákos (Ferenczi Kristóf), Balázs André. Edző: Marton Gellért. Góllövők: Szilasi Máté (4), Pásztor Miklós, ill. Balázs A. (3), Mikovity R., Szilágyi J., Szécsi T. Jók: Baka Márk (a hazaiak legjobbja!), ill. Reisinger M., Balázs A., Ferenczi K., Szilágyi J. Gólgazdag mérkőzésen vendégsiker született, így az SZVSE II. az FK 1899 Szegednek kölcsönadott serdülője folytatja a felzárkózást az élmezőnyhöz. Marton Gellért, a vendégek edzője a következőképpen értékelt: „5-2-es vezetésnél megnyugodtunk, kicsit talán meg is álltunk, de hogy el ne aludjak játékosaimmal együtt, arról kapusunk gondoskodott. Rutintalanságból két labdát elrúgott, amiből gólt is kaptunk, aztán a meccs végén négy ziccert fogva tette jóvá hibáit. Külön kiemelném csapatom küzdeni és győzni akarását. A döntetlennél beálló Ferenczi Kristóf szorgalma segítette a győzelemhez csapatunkat, meghálálva ezzel a játékostársak bizalmát. Az ellenfélből kiemelném Baka Márkot, aki a mezőny legfiatalabbja volt, és a legjobbja is, annak ellenére, hogy gólt nem szerzett. Jól használta ki, hogy nagy területet hagytunk neki, nevéhez három gólpassz kötődik. Nem mindenki akar jót csapatomnak (házon belül minden rendben van), de nem hagyjuk magunkat, és ma is megmutattuk, hogy akkor is tudunk eredményt elérni, ha a fél világ ellenünk van! Ezt az üzenetet csak az vegye magára, akinek 'inge'!” Végeredményben megérdemelten győzött a Szeged, ha az elvárt, igazán szép játék el is maradt, de az eredményességre nem lehet panasz, valamint a pontosságra sem, a tizenegy gól pedig kiszolgálta a kilátogató nézők igényeit.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport:

Forráskút – FK 1899 Szeged 2-0 (2-0).

Vezette: Széll János és Puchler Gábor. Forráskút: Ádám – Kecskeméti (Tóth J.), Vass, Nagy, Lajkó, Kocsis, Gyuris B. (Fekete), Gyuris M., Maróti, Kormányos, Repkó. Edző: Ocskó Róbert. FK 1899 Szeged: Köteles (Geló) – Kis, Sepp, Burzon, Zsigmond, Tóth D., Póta, Tranger (Németh), Tóth Tibor, Petrecz, Lipták (Tóth Tamás). Edző: Kaiser Rezső. Gólszerzők: Maróti, Repkó. Sárga lap: Gyuris B., Lajkó ill. Petrecz, Tóth D. Kiállítva: Tóth Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.