Közélet

Három ország szociális védelmi szándéknyilatkozata

Három ország szociális védelmi szándéknyilatkozata

2009. október 2., péntek
Három ország szociális védelmi szándéknyilatkozata

Határon átívelő együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a szociális védelemmel foglalkozó magyarországi, romániai és szerbiai egyesületek képviselői - jelenti a Szabadkai Rádióra hivatkozva a VajdaságMa hírportál.

A szerződést

Nenad Ivanišević

magiszter, a vajdasági,

Kocsis József

, a magyarországi, és

Juhász Edit

, a romániai szociális védelemmel foglalkozó intézmények igazgatóinak és szakembereinek elnökei látták el kézjegyükkel. A szerződés lehetővé teszi a szorosabb együttműködést, így eredményesebbek lehetnek az Európai Uniós pályázatokon. Más előnyök is származhatnak az együttműködésből: az intézmények munkatársai tanulhatnak egymás pozitív példáiból, valamint új munkamódszereket sajátíthatnak el egymástól. Szabadka szociális politikájából nem csak a szerbiai régiók tanulhatnak, hanem példát vehetnének róla még külföldön is - nyilatkozták a városban tartózkodó magyarországi és a romániai vendégek. A sajtótájékoztatón

Saša Vučinić

polgármester felszólította a szabadkai intézmények vezetőit, hogy vegyék fel a kapcsolatot külföldi kollégáikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.