Bulvár

Felfüggesztett börtönt kapott a pedagógust bántalmazó vásárhelyi nő

Felfüggesztett börtönt kapott a pedagógust bántalmazó vásárhelyi nő

2009. október 21., szerda
Felfüggesztett börtönt kapott a pedagógust bántalmazó vásárhelyi nő

Hat hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen szerdán a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróság azt a 39 esztendős nőt, aki október 7-én egy iskolában bántalmazta gyermeke tanárát.

Az ítélet szerint a kétgyerekes nő október 7-én reggel bement a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolába, mert kifogásolta az egyik pedagógus nevelési módszereit. Az intézmény folyosóján más tanárok és diákok jelenlétében szóváltásba keveredett a történelmet oktató pedagógussal, majd a vita hevében egyszer jobb kézzel pofon ütötte, majd meghúzta a nő haját is. A pedagógus a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tárgyaláson a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését, ám arra hivatkozott, gyermeke védelmében ment az iskolába. Állítása szerint ugyanis a tanár az előző napon egy séta során meghúzta nyolcadikos lánya haját, mert a gyerek tépkedte egy fa leveleit. Az ítélet indoklása során

Pásztor Anikó

bíró kifejtette, a büntetés kiszabásakor súlyosbító körülményként vette figyelembe a pedagógusok sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények elszaporodását. Hozzátette: azt is mérlegelte, hogy a büntetés ne csak a vádlottat, hanem a társadalom más tagjait is visszatartsa hasonló bűncselekmények elkövetésétől. A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette így az jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.