Bulvár

Életbiztosításokkal csaptak be háromszáz embert

Életbiztosításokkal csaptak be háromszáz embert

2009. október 20., kedd
Életbiztosításokkal csaptak be háromszáz embert

Országszerte háromszáz embert csapott be egy négyfős társaság életbiztosítási szerződésekkel, a csoport hat biztosítótársaságot is megkárosított összesen 300-400 millió forint értékben - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Nagy Ágnes, a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa.

A hétfőn elfogott négy középkorú férfi egy alkuszcéget működtetve szerződött biztosítótársaságokkal életbiztosítások megkötésére. Eleinte barátaik adatait használták fel, majd különböző ürüggyel kerestek meg a létminimum környékén élőket, akik nevére szerződést kötöttek, miközben arra hivatkoztak, hogy az általuk aláírt dokumentum nem szerződés, csak ajánlat. A havonta 20-30 ezer forintos díjú szerződések első néhány havi díját befizették, de később már nem fizettek, így derült fény a biztosítók számára is a csalásra. Amikor elmaradtak a befizetések, a biztosítók megkeresték a szerződött feleket, ekkor derült ki a sértettek számára, hogy biztosításuk van. Az MTI kérdésére, miszerint a szóban forgó, ténylegesen aláírt szerződések élő szerződések-e,

Nagy Ágnes

azt mondta: a 2004-2005-ben kötött szerződések nagy részét azóta a biztosítótársaságok a díjak be nem fizetése miatt felmondták. A négy férfi a szerződések után jutalékot kapott, ez ügyfelenként havonta 200-300 ezer forintot jelentett. Egy idő után részben ebből fizették be az újonnan kötött szerződések első egy-két havi díját. Nagy Ágnes kitért arra is: amellett, hogy becsaptak embereket a gyanúsítottak, több, alacsony életszínvonalon élő sértettnek 10-30 ezer forint körüli összeget ajánlottak a szerződések aláírása fejében, így növelték ügyfeleik számát. Sértettek országszerte találhatók, Szegedtől Budapestig - ismertette a rendőr őrnagy. A biztosítótársaságok megnevezése nélkül Nagy Ágnes közölte: volt olyan társaság, amelyet 100 millió, és volt, amelyet 10-20 millió forinttal károsítottak meg a gyanúsítottak. A hétfőn hajnalban elfogott négy férfinél házkutatást tartottak, ennek során az alkuszcég papírjai is előkerültek. Pecséteket, különböző bizonyítékokat is foglaltak le a nyomozók, ezeket a gyanúsítottaknál pótkerékbe, illetve karácsonyfadíszek közé rejtve találták meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.