Közélet

Délmagyarország: Feloszlatták a Fidesz makói szervezetét

Délmagyarország: Feloszlatták a Fidesz makói szervezetét

2009. október 22., csütörtök
Délmagyarország: Feloszlatták a Fidesz makói szervezetét

A Fidesz országos választmányának elnöksége feloszlatta Makón a párt városi szervezetét; a volt elnök, Martonosi György szerint a szocialisták akarata győzött - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

A párt regionális igazgatója,

Kerényi János

a lapnak elmondta: egyrészt rendezetlenek voltak a szervezet működési keretei, gondok voltak a tagnyilvántartással, a díjfizetéssel, másrészt "kétfejűvé" vált a térségben a Fidesz, azaz a városi és a környező falvakat is magában foglaló választókerületi szervezet konfliktusba keveredett egymással. A döntés értelmében a városi szervezet tagjainak tagsági viszonya automatikusan megszűnt, aki akarja, az tizenöt napon belül kérvényezheti újbóli felvételét.

Martonosi György

városi elnök, aki a választókerület élén is állt 2007 őszéig, a lapnak úgy nyilatkozott: győzött a szocialisták akarata, a régi Fidesz-tagok megérdemelték volna, hogy a szemükbe mondják, mi a valódi kifogás ellenük.

Mágori Józsefné

, a Fidesz makói választókerületi elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy miközben a párt szerte az országban megerősödött, Makón nem. Mint mondta, elgondolkodtató, hogy a korábbi elnök másfél évtizedes vezetése alatt a Fidesz a városban mindvégig ellenzékben volt. Hozzátette, hogy a jövő nyugodt építésében számít a régi Fidesz-tagokra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.