Bulvár

Csoportosan elkövetett rablás – megvan a gyanúsított

Csoportosan elkövetett rablás – megvan a gyanúsított

2009. október 12., hétfő
Csoportosan elkövetett rablás – megvan a gyanúsított

Elfogta a Szegedi Rendőrkapitányság K. K.-t, aki ellen jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt volt érvényben elfogatóparancs – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint arról a rendőr-főkapitányság korábbi sajtóközleményben beszámolt, leitattak és idegnyugtatót helyeztek egy férfi italába, majd elvették több mint 3,5 millió forintját még március 31-én Szegeden. A feljelentés szerint a sértettnél nagyobb mennyiségű készpénz volt, mivel egy üzlet nem jött össze, így a vételárat visszakapta. Egy alkalmi ismerősével szórakozni indult, melynek során nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Az este folyamán idegnyugtatót kevertek az italába, így a 25 éves fiatalember védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen állapotba került. Vallomása szerint az átmulatott éjszaka után Hantházán egy szántóföldön tért magához, ahonnan busszal jött vissza Szegedre, de akkor már a nála lévő milliók nélkül. A Szegedi Rendőrkapitányság néhány nappal később előállította a bűncselekmény egyik gyanúsítottját, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A további aprólékos adatgyűjtés eredményeként az Életvédelmi Alosztály munkatársai megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésében még ketten vettek részt. A csapat 42 éves női tagját a vizsgálók szeptember elején lakásáról állították elő, míg a 48 éves K. K. elfogását rendelték el, mivel ismeretlen helyen tartózkodott. A gyanúsítottat tegnap délben a Bakay Nándor utcán vonták közúti igazoltatás alá a rendőrök, miután felismerték, hogy egy Mercedes sofőrje vélhetően a körözött férfi. K. K. a vallomástételt megtagadta. Kihallgatását követően a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.