Gazdaság

Csaknem ötvenmilliós adócsalást derítettek föl a dél-alföldi vámosok

Csaknem ötvenmilliós adócsalást derítettek föl a dél-alföldi vámosok

2009. október 19., hétfő
Csaknem ötvenmilliós adócsalást derítettek föl a dél-alföldi vámosok

Csaknem ötvenmillió forintos adócsalást derített föl a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala egy felszámolás alatt álló Békés megyei cégnél, amelynek vezetője ellen csődbűncselekmény gyanúja miatt már büntetőeljárás folyik – tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Némedi Varga Éva

elmondta, az ügyben a felszámoló tette feljelentést. Eszerint a munkaerő közvetítéssel foglalkozó gazdasági társaság a felszámolás elrendelésekor kimutatott pénzeszközével nem számolt el, és ezzel meghiúsította a hitelezői igények kielégítését. A vámnyomozók a könyvelés átvizsgálása során megállapították, hogy a cég a 2005-ös bevétele után az ÁFÁ-t, valamint a társasági adót nem vallotta be, így 47 millió forintot meghaladó összeggel megrövidítette a központi költségvetést – közölte az őrnagy. A vámhatóság lefoglalta a társaság könyvelését, a cég képviselője ellen adócsalás, magánokirat-hamisítás, valamint a számvitel rendjének megsértése bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.