Kultúra

A Pingvin elhozza: Chagall-kiállítás a Reökben!

A Pingvin elhozza: Chagall-kiállítás a Reökben!

2009. október 9., péntek
A Pingvin elhozza: Chagall-kiállítás a Reökben!
Törzsvásárlói pontokért kultúra - öt magyarországi városba szerveznek Chagall-kiállítást a Pingvin Patikák. Az összesen 112 alkotást számláló tárlat Szegeden a Reökben október 16-tól három héten át lesz majd látható.

Első alkalommal fordul elő, hogy a Reök házigazdája, és nem szervezője egy kiállításnak, de ennek a csábító ajánlatnak nem lehetett nemet mondani - hangzott el a kiállítás sajtótájékoztatóján

Herczeg Tamás

Reök-igazgatótól, hiszen a Reök a Pingvin Patikák felkérésére egy impozáns Chagall-kiállításnak ad hamarosan otthont. A Pingvin Patikák törzsvásárlói öt városban – Békéscsabán, Kecskeméten, Szegeden, Szolnokon és Debrecenben – tekinthetik majd meg a kártyájukkal gyűjtött bizonyos számú pontokért

Marc Chagall

képeit.

Pászti Ágnes

, a kiállítás sajtófőnöke elmondta: a békéscsabai és kecskeméti tapasztalataik azt mutatják, hogy óriási igény van a kultúrára, különösen a diákok érdeklődése volt rendkívül nagy - rajzórák keretében, illetve művészettörténészekkel együtt látogatták meg a képeket. A cél Szegeden is hasonló: az idősebb korosztályt jelentő törzsvásárlók mellett minél több fiatalt becsábítani a tárlatra. Csoportok 350 forintért tekinthetik majd meg a képeket, szintén kedvezményes áron lehet a kiállításhoz kapcsolódó, több mint húsz képet tartalmazó ismertető kiadványt megvásárolni, de összeállítanak egy reprezentatív Chagall-kötetet is a műkedvelőknek. A Pingvin Patika központja Szegeden található, nem véletlenül itt van a legtöbb patikájuk is, ezért a Tisza-parti városban egy héttel tovább, mint a többi helyszínen, összesen három hétig lesz látogatható a tárlat. A kiállítás harmadik hete a szegedi egyetem által rendezett Őszi Kulturális Fesztiválhoz csatlakozik, ezért ezen a héten diákigazolvánnyal ingyenesen lehet majd megtekinteni a képeket. A Chagall-kiállítás ideje alatt a Reök - a szokottól eltérően - hétfőn is nyitva tart. A tárlathoz kapcsolódóan különböző színes programok - például zenés tárlatvezetés - várják majd az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.