Három pontot ért a négy Volán-gól Angyalföldön

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megtört végre a jég: megszerezte első győzelmét a labdarúgó NB III Alföld csoport idei sorozatában a Tisza Volán SC Szeged! Beretkáék remek játékkal múlták felül idegenben a Vasas II. csapatát.

A találkozóról élőben számoltunk be Angyalföldről, a közvetítést alább olvashatják el újra.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 4. fordulójában:

Vasas II. – Tisza Volán SC Szeged 1-4 (1-3). Illovszky-stadion, 70 néző. Vezette: Gyekiczki.
Vasas II.: Bartos (Farkas) – Kelemen, Kovács, Gallé, Kubó, Mészáros, Tandari, Balló (Leinweber), Szűcs, Murányi (Keszthelyi), Imrik. Vezetőedző: Gabala Ferenc.
Szeged: Dongó – Mészáros (Vida), Dargó, Grünwald (Udvari), Szabó A. – Mórocz, Szilágyi (Baji R.) – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Szűcs P., illetve Végh A., Beretka, Szabó A., Pálfi.

Buchholcz Gábor, a Tisza Volán SC Szeged vezetőedzője: “Játékosaim rendkívül motiváltan léptek pályára, meg akarták mutatni maguknak és szurkolóiknak, hogy az eddigi kisiklásokat csupán a rossz helyzetkihasználás okozta. Szebbnél szebb akciókat vezettünk, mindenki kivette a részét a támadásból és a védekezésből i, s betartotta, amit kértem. A Vasas szépítése után jókor jött Szabó Attila remek gólja, így a szünetig megnyugtató előnyt szereztünk. A második félidőben a Vasas négy csatárral rohamozott, ám ennek megfelelően sokszor ki is nyílt hátul. A büntető sorsfordító lehetett volna, ám sajnos kihagytuk, ami kissé visszavetett bennünket, s Mészáros Zolit is, ezért cseréltem őt le. A hazaiak viszont nem tudtak élni a lélektani előnnyel, mert ziccert hibáztak, mi viszont utána élni tudtunk a kínálkozó lehetőséggel, s bebiztosítottuk a sikert. Mindenkivel elégedett vagyok, le a kalappal a srácok előtt! Remélem, a jövő héten a Soroksár ellen is nyerni tudunk, s végre elindulunk fölfelé.”

90. perc: Vége, megvan az első szegedi győzelem ebben a sorozatban! Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt is pont ilyen arányban győzött a Volán. Huszárikéknak immár 5 pontjuk van, azaz ha a jövő szombaton hazai környezetben sikerülne két vállra fektetni a Soroksárt, megkezdhetnénk a felzárkózást az élmezőnyre.
82-83. perc: Ilyen a futball – hatalmas Vasas-helyzet maradt ki, az ellenakcióból pedig bebiztosította győzelmét a Szeged. Történt, hogy előbb egy rosszul sikerült lesre állítást követően három hazai csatár maradt egyedül a szegedi ötösön, de nem tudtak a kapuba találni, mellé szállt a lövés. Válaszul Huszárik Zsolt mintaszerűen ugratta ki Pálfi Árpádot, aki két védővel a nyakán lépett ki, s 8 méterről a kapus mellett a hálóba lőtt; 1-4!
76. perc:
NB III-as szinten igazán kiválóan mondható, nagyszerű iramú, lüktető a mérkőzés. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszik, sorra futnak az ígéretes támadások. A Vasas még nem tett le arról, hogy pontot ment, a Szeged pedig nagy erőket mozgósít a negyedik találat megszerzéséért. Eddig bírta Szilágyi fájós lába – Baji Renátó szaladt a küzdőtérre.
70. percben:
Beretka dönthette volna el a meccset, de nem tette. Egyedül vezette a labdát a kapusra, el akart gurítani mellette, de a Vasas portása résen volt, s hárítani tudott.
66. perc:
Tandari kétszer kavarta meg a szegedi védelmet. Előbb nagyszerű lövését Dongó bravúrral mentette, majd a második alkalommal csak szabálytalanul tudták megállítani őt a volánosok. A sértett maga végezte el a szabadrúgást, kilőtte a sorfalban álló Móroczot, akit hosszan ápolni kellett.
63. perc:
A piros-kékek is tudnak azért veszélyeztetni, a csereként beállt Keszthelyi durrantott fölé ígéretes helyzetből. Buchholcz Gábor ismét cserélt, pályára küldte Vida Gergelyt, de nem Szilágyi, hanem a büntetőt hibázó Mészáros helyett.
60. perc:
Támadásban maradt a Volán, hatalmas tűzijáték alakult ki a Vasas kapuja előtt, Mórocz lövését nem sokkal a gólvonal előtt blokkolták a védők.
58. perc:
Ez szinte hihetetlen! A szezon során másodszor kapott tizenegyest a Szeged, de ezt sem sikerült értékesíteni! Történt, hogy Beretkát lökték meg a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig kicsit talán könnyű szívvel a büntetőpontra mutatott. Mészáros Zoltán volt az ítélet-végrehajtó, de ő – akárcsak a Százhalombatta ellen Udvari Szabolcs – igen gyatrán végezte el a tizenegyest: a kapu közepe felé tartó, gyönge lövését a Vasas hálóőre hárítani tudta.
52. perc:
Ezt a félidőt is a kék-feketék indították jobban, egyértelműen fölényben futballozik a Volán. Több ígéretes támadást is vezettek már Móroczék, de egyelőre még érintetlen a Vasas hálója – már ami a második játékrészt illeti…
46. perc:
Folytatódott a találkozó. A szünetben Buchholcz Gábor cserélt, a fejjátékot erősítendő Grünwald Attila helyére Udvari Szabolcsot küldte be a védelembe. Lehet, hogy hamarosan újabb változtatásra lesz szükség, ugyanis Szilágyi Norbertnek nagyon fáj a bokája – a középpályás még az első félidő végén lépett rosszul. Vida Gergely intenzíven melegít.

45. perc: Kitört a szünet Angyalföldön! Rendkívül mozgalmas, eseménydús első félidőt láthattunk, ahol az összeszedetten, bátran, gólra törően játszó Szeged kétgólos előnyt harcolt ki magának. A második játékrészben a Vasast támogatja majd az élénk szél, a vendégeknek bizonyára sokat kell még dolgozniuk a három pontért.
43. perc:
Miután egy veszélyes Vasas-szabadrúgás alig kerülte el a szegedi kaput, az ellencsapásból megszerezte harmadik gólját is a vendégalakulat. Ezúttal is – mint oly sokszor az első játékrészben – Végh Ariel és Szabó Attila voltak a főszereplők. Végh nagy ívben kanyarított középre, Szabó nagyszerűen érkezett, s mintegy 3 méterről az üresen hagyott hosszú sarokba vágta a bőrt; 1-3!
35. perc:
Mi az, hogy nem adta föl a Vasas, váratlanul szépíteni tudott a hazai együttes. Egy előrevágott labdára Dongó előbb kiindult kapujából, majd megtorpant, ezt kihasználva a hazai csatárok lecsaptak a játékszerre, s két passzt követően Szűcs Péter a hálónkba továbbította azt; 1-2.
32. perc:
Hamarosan elválik, hogy az a bizonyos második gól padlóra küldi-e az angyalföldieket, megduplázta ugyanis előnyét a látogató. Szabó Attila végzett el szabadrúgást 19 méterről, középről, lövéséhez Bartos kissé ügyetlenül ért hozzá, a bal kapufára tolta a labdát, a szemfüles Beretka Péter pedig követlen közelről a hálóba kotorta a kipattanót; 0-2!
30. perc:
A szegediek továbbra is kombinatív játékot játszanak, ám az utolsó passzokba mostanában rendre hiba csúszik, pedig az második gól könnyen padlóra küldhetné a Vasast. Gabala Ferenc tanítványai egyelőre természetesen nem adták föl, főként pontrúgásokból veszélyeztetnek.
21. perc:
Beretka Pétert az utolsó pillanatban tudták szerelni a hazai védők, kis híján hatalmas helyzetbe került a szegedi csatár. Mindezzel együtt a Vasas szemmel láthatóan beleerősített: a középpályán egyre több kemény ütközés tarkítja a csatát.
19. perc:
Mórocz Zsolt egy kipattanó labdát 21 méterről tűzött rá, a lövés nem sokkal zúgott el a keresztléc fölött.
13. perc:
Tandari 20 méteres szabadrúgását hatalmas bravúrral ütötte szögletre Dongó. Ez volt az első piros-kék lehetőség, egyébként továbbra is a Szeged játszik mezőnyfölényben. Szépen folyik a labda a vendégek lábán, a gyors, kombinatív futball nem nagyon ízlik a Vasasnak.
6. perc:
Vezet a Szeged! Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Buchholcz-alakulat, a vendégek nekiestek a Vasasnak, több alkalommal is lövőhelyzetbe kerültek. A 6. percben Szabó Attila nagyszerű beadása Végh Arielt találta meg a hosszú oldalon, az ötösön belül, a támadó megszelídítette a játékszert, majd a tehetetlen Bartos kapus mellett a hálóba lőtt; 0-1!
1. perc: Mintegy 60-70 néző jelenlétében megkezdődött az összecsapás. A hazaiak tiszta fehérben játszanak, piros-kék sportszárral, a vendégek a hagyományos kék-fekete csíkos mezt, fekete nadrágot és sportszárat viselik. Két éve még egy rendkívül rossz minőségű edzőpályán találkozott bajnoki meccsen a két gárda, azóta a Vasas SC – egy törzsszurkolója elmondása szerint – milliárdos önkormányzati támogatás révén (melyet területben kapott meg) kicsinosította központját: két nagy és három kis műfüves pálya áll a labdarúgók rendelkezésére. A fogadóiroda a Vasast tartja esélyesebbnek: a fővárosiak győzelmére 1,55-ös, a Szegedére 4,8-as az odds.

Előző sztori

Minden tömény féláron

Következő sztori

20 millió optikai szál 1 négyzetméterben