Gazdaság

Újabb városrész rehabilitációjára készül Szeged

Újabb városrész rehabilitációjára készül Szeged

2009. szeptember 26., szombat
Újabb városrész rehabilitációjára készül Szeged

Újabb, főként az egyetem oktatási egységeinek, klinikáinak és kollégiumainak otthont adó városrész rehabilitációját tervezi a szegedi önkormányzat; a 2,57 milliárd forintos összköltségű munkálatok kormányjóváhagyás esetén kiemelt projektként, uniós támogatással valósulhatnak meg 2012-ig.

Nagy Sándor

(Szabad Város Egyesület) városfejlesztési alpolgármester elmondta: az érintett területen található a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épülete, a klinikák és az oktatási egységek többsége, számos kollégium, így az egyetemi polgárok mozgása főként erre a területre koncentrálódik. A városrész idegenforgalmi jelentősége is kiemelkedő, hiszen itt van a Dóm tér a Fogadalmi templommal - tette hozzá a politikus. Az SZTE a városrészben uniós támogatással komoly fejlesztésekbe kezd: még az idén elindul a főépület rekonstrukciója, s a tervek szerint néhány év alatt új, integrált klinikai központ is épül itt. A városrész rehabilitációjának egyik fontos célja, hogy a páciensek, hozzátartozóik és a dolgozók könnyebben megközelíthessék az új egészségügyi intézményt. A program része az új klinika helyén üzemelő városi közművek áthelyezése is. E munkálatok kiviteli tervei már elkészültek és a klinikai beruházás 2010 májusi kezdete előtt elindulhatnak - tudatta az alpolgármester. Nagy Sándor közlése szerint a város egyik legfontosabb feladata, hogy lehetőséget tudjon biztosítani a high-tech munkavégzésre alkalmas telephelyek kialakításához, a terület rehabilitációja az alapinfrastruktúra megteremtésével ezt a célt is szolgálja. A fejlesztés során egy utcaszakaszon megszüntetik a járműforgalmat, teraszok kialakításával segítik a vendéglátóipari helyek kitelepülését, az egyik foghíjtelken pedig magánbefektető bevonásával szálloda épül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.