Közélet

Új elnököt választott a szegedi SZDSZ-szervezet

Új elnököt választott a szegedi SZDSZ-szervezet

2009. szeptember 25., péntek
Új elnököt választott a szegedi SZDSZ-szervezet

A Szabad Demokraták Szövetsége szegedi szervezete csütörtökön megválasztotta új elnökét, Muhi Miklóst - írta az SZDSZ szegedi szervezete az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A közlemény szerint a 31 éves jogászhallgató 2004 óta tagja a liberális pártnak, azóta aktív szereplője a helyi politikának, s korábban az Új Generáció helyi elnöke is volt. Mint írják,

Muhi Miklós

legfontosabb célja a szervezet újjáépítése Szegeden, melyen

Takács Róberttel

, a párt új, Csongrád megyei elnökével közösen fognak dolgozni. Terveik között szerepel a kapcsolat felvétele a pártot korábban elhagyó helyi liberálisokkal. A közlemény kijelenti, hogy az új szegedi elnök az "eddigi helyi pártvezetéssel ellentétben" különösen nagy hangsúlyt kíván fektetni az egyetemekre, és nyitni akar a fiatalok felé.

Nagy Sándor

, a párt korábbi városi elnöke szeptember 4-én jelentette be, hogy kilépett a Szabad Demokraták Szövetségéből a párt szegedi frakciójának hat tagja, akik Szabad Város Egyesület néven új, csak a helyi kérdésekkel foglalkozó társadalmi szervezetet alapítottak. "A helyi politikusoknak képesnek kell lenniük elszakadni az országos politikai folyamatoktól, ha az városuk számára kedvezőtlen" - mondta az SZDSZ korábbi helyi elnöke, szegedi alpolgármester a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján. Nagy Sándor akkor azt is kifejtette, az SZDSZ sokuk számára évtizedes politikai otthont jelentette, az elmúlt időszakban azonban a párt "politikailag kiüresedett, szervezetileg pedig a széthullás szélén van". Ez a helyi politika számára teherré vált - tette hozzá. A politikus - akit az új szervezet elnökévé választottak - közölte, az egyesület hat önkormányzati képviselője új frakciót alakít a szegedi közgyűlésben, ahol "az eddig eredményes együttműködést változatlan formában kívánják folytatni a helyi szocialistákkal".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.