Labdarúgás: fantasztikus Volán-bravúr Szolnokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 6. fordulójának rangadóján a Tisza Volán SC Szeged idegenben tudta két vállra fektetni a Szolnokot. A találkozót élőben közvetítettük.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 6. fordulójában:

Szolnoki Spartacus – Tisza Volán SC Szeged 1-2 (0-2). Gólszerző: Sárkány (11-esből), illetve Beretka, Dargó.

Szolnoki Spartacus: Kiri – Horváth, Bálint, Lécz, Papp (Benedek), Lázár (Szecsei), Szabó T., Szoboszlai, Tóth I., Sárkány, Ruskó.
Tisza Volán SC Szeged: Dongó – Mészáros, Dargó, Grünwald, Garamvölgyi – Mórocz, Szabó A. (Pénzváltó) – Pálfi, Huszárik, Végh A. (Bárdosi) – Beretka (Kazi). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Buchholcz Gábor: „Le a kalappal a csapat előtt, fantasztikusat produkáltak a mai találkozón! Az első félidőben a rossz talaj ellenére is tetszetős, gyors támadásokat vezettünk, akár több góllal is vezethettünk volna. A második játékrészben a Szolnok megmutatta, miért is számít élcsapatnak, kicsit talán megijedtünk, de csupa szív, lelkes, akaratos játékunkat végül siker koronázta. Játékosaim utolsó erőtartalékaikat is mozgósították, hiszen csak egy cél lebegett a szemük előtt: a győzelem! Megéreztük a vér szagát, s mint a cápa csaptunk le a hazaiakra, rendkívül büszke vagyok a fiúkra! Vida Gergő lázas betegsége, Barna Dávid sérülése miatt nem lehetett a pályán, de Dargó Balázs és Garamvölgyi Bence nagyszerűen pótolták a két kiesőt. Ki kell még emelnem Grünwald Attilát, aki Ruskó mellett fantasztikus fejjátékot mutatott. A tabella második helyére ugrottunk, s most két szép hét következik számunkra, ahol egyrészt pihenhetünk kicsit, másrészt felkészülhetünk a Kecskemét elleni csatára.”

90. perc: VÉGE!!!!! A hősiesen küzdő Szeged megszerezte a három pontot! Minden játékos fantasztikusan harcolt, s csak dicséretet érdemel. Dongó Dénes kapus szezonbéli legjobbját nyújtotta. Buchholcz Gábor a múlt héten a Soroksár elleni sikert pályafutása legnagyobb győzelmének nevezte, vajon mit fog most nyilatkozni?
88. perc: A frissen beállt Kazi nagyszerűen indított, Pálfi került helyzetbe, de Kiri hatalmasat védett. Ellentámadást indított a Szolnok, a hazaiak előtt adódott is egy kecsegtető lehetőség, de 10 méterről nem tudták eltalálni a kaput.
87. perc: Kazi László érkezett Beretka helyére. A hazaiak is cseréltek: Lázárt Szecsei váltotta.
82. perc: Az első szegedi helyzetet jegyezhettük föl a második félidőben: Huszárik félmagasan középre lőtt szögletét Pálfi lábbal tovább sodorta, a labda nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.
78. perc: Papp helyére Benedek érkezett a Spartacusba.
77. perc: A játék jobbára a vendégek térfelén folyik, ám a Szolnok csak szabadrúgásokig és szögletekig jut, amúgy nem tud a szegedi védelem mögé kerülni. Egy távoli szabadrúgást Dongó könnyedén ártalmatlanított. Buchholcz Gábor kettőt is cserélt, hogy frissítse csapatát: Végh helyett Bárdosi Nándor, Szabó A. helyett Pénzváltó Bence folytatja.
70. perc: Magához tért végre a Szeged, immár a kék-feketék is támadásokat tudnak vezetni. Meg kell hagyni, a könnyű szívvel megadott büntető mintegy tíz percre erősen visszavetette a vendégeket – ez persze teljesen érthető…
62. perc: Ahogy az várható volt, vérszemet kaptak a hazaiak, s Ruskó vezérletével egyre veszélyesebben támadnak. A kék-feketék ebben a periódusban nemigen tudják megtartani a labdát, sorra jönnek befelé a szolnoki szögletek, szabadrúgások. Dongó az imént nagy bravúrral védett egy közeli fejest.
56. perc: GÓL! Némi játékvezetői jóindulattal ugyan, de visszajött a meccsbe a Szolnok. Történt, hogy a szegediek eladták a labdát tizenhatosuk előterében, majd kavarodás támadt a tizenhatoson belül, s egy ütközést követően harsant a síp… A megítélt büntetőt Sárkány a bal alsóba vágta. Dongó érezte az irányt, de nem védhette a lövést; 1-2.
51. perc: Nagy vehemenciával vetette bele magát a küzdelembe a fehér-bordó alakulat, a hazaiak tisztában vannak vele, hogy minél hamarabb be kellene köszönniük Dongónak, ha pontot akarnak szerezni. A szegedi hátsó alakzat azonban továbbra is rendkívül magabiztosan áll a lábán, reméljük, ez így is lesz a találkozó végéig…
46. perc: Megkezdődött a második félidő. A szegediek a tavalyi szezonban kétszer is 1-0-ra kaptak ki Ruskóéktól, most adott az esély a visszavágásra. Egyik együttes nem cserélt.

45. perc: Véget ért az első játékrész Szolnokon, egy olyan pályán, ahol a guruló labda váratlanul fejmagasságba pattanhat, s egy olyan mérkőzésen, ahol előzetesen kevés gólt jósoltak a szakértők. Nos, a szegedi srácok rácáfoltak az okosokra, 45 perc alatt bevertek kettőt a csoport talán legjobb kapusának. Ettől függetlenül badarság lenne azt hinni, hogy már eldőlt a három bajnoki pont sorsa!
38. perc: Egyre nagyobb mezőnyfölényben a vendéglátók, ritkulnak a szegedi kontrák. A kétgólos előny birtokában nyugodtan futballozó Volán ezekben a percekben hősiesen védekezik, Dongó kapus pedig rendkívül magabiztosan húzza le a beíveléseket.
30. perc: A Szolnoki Spartacus természetesen sokkal jobb csapat annál, hogy feladja ezt a mérkőzést, Szoboszlaiék magukhoz tértek a sokkból, s óriási erőket mozgósítanak a szépítő gól megszerzéséért. A vendégek igyekeznek állni a sarat, de a fokozódó iram és nyomás hatására már két sárgát is begyűjtöttek: Dargót és Véghet is figyelmeztette a játékvezető. Nemrég egy 30 méteres hazai szabadrúgás okozott izgalmakat, ám a bomba elakadt a sorfalban.
21. perc: GÓÓÓÓÓL! A vezető találattól szárnyakat kaptak a kék-feketék, s megduplázták előnyüket. Végh Ariel keverte meg a szolnokiakat a bal szárnyon, centerezett, Huszárik lövését pedig a gólvonalon blokkolták a védők. A beívelt szögletre Dargó Balázs senkitől sem zavartatva érkezett a hosszú oldalon, s közvetlen közelről kotort a hálóba; 0-2!
19. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged! Végh Ariel a bal oldalról, a térfél közepéről nagyszerűen ívelt keresztbe, Pálfi Árpád harcosan ugrott föl, sikerült lefejelnie a játékszert, az érkező Beretka Péter pedig mintegy 2 méterről a léc alá bombázott; 0-1!
14. perc: Gyors, korszerű kontratámadást vezetett a Volán. Mórocztól indult az akció, s csapatkapitány a tizenhatos előterében vissza is kapta a labdát. Nem sokat teketóriázott, rá is pörkölte, s alig-alig tévedett, a labda szinte a keresztlécet súrolva szállt fölé.
10. perc: Férfias, kemény csatát láthatnak a nézők, a Szolnok és a Szeged is igyekszik nyílt sisakkal játszani, mindkét félben benne van a gól. Egy csöppet mintha a hazaiak kerültek volna egyébként mezőnyfölénybe, a Volán hátsó alakzatának most több a dolga.
5. perc: Hatalmas iramban kezdődött a találkozó, s már mindkét gárda előtt adódott egy-egy komolyabb lehetőség. Előbb egy jobb oldali szolnoki akciót követő beívelés Sárkányt találta meg, akinek közeli lövését Dongó bravúrral tudta hatástalanítani. Válaszként az ellentámadásból Pálfi került helyzetbe, 14 méterről lőtt, Kiri a levegőben úszva tolta fölé a bőrt.

Hamarosan útnak indul a labda a szolnokiak – sajnos rendkívül rossz minőségű – pályáján. A stadion állapota is a magyar futballvalóságot tükrözi, egyébként a helyiek rendkívül kedvesen és barátságosan fogadták a szegedi különítményt. A zöld gyepen viszont szikrázóan kemény küzdelem várható. A Szolnok bordóval díszített fehér mezben és nadrágban, bordó sportszárban szerepel, a vendégek a hagyományos kék-fekete csíkos mezt, fekete nadrágot és sportszárat viselik.

Előző sztori

Második lett a Szeviép-Szeged a Krasznai-kupán

Következő sztori

Vereséggel indította a szezont az SZTE-Szedeák