Egyetem

Saját forrásból bővítette a kollégiumi férőhelyeit az SZTE

Saját forrásból bővítette a kollégiumi férőhelyeit az SZTE

2009. szeptember 11., péntek
Saját forrásból bővítette a kollégiumi férőhelyeit az SZTE

Az egykori szovjet laktanya területén álló egyik épület saját forrásból történő felújításával kétszázhetvennel bővítette kollégiumi férőhelyeinek számát a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - közölte Szabó Gábor rektor.

A hatvanlakásos, nettó 3 ezer négyzetméteres alapterületű épület rekonstrukciója márciusban indult, és a szemeszter kezdetén már be is költözhettek a megújult diáklakásokba a hallgatók - mondta a professzor. A beruházás nettó 415 millió forintos költségének felét az egyetem, felét pedig a hallgatói önkormányzat biztosította - tudatta a rektor, aki hozzátette: az elmúlt években az SZTE több ezres kollégiumi férőhelyeinek mintegy 60 százalékát már felújította. A rekonstrukcióval csaknem megduplázódott az egykori laktanya területén található Öthalmi Diáklakások férőhelyeinek száma. A területen még két épület vár felújításra. Ezek alkalmasak lehetnek majd arra, hogy a vendégkutatókat fogadják, amennyiben sikeres lesz a szegedi és prágai helyszínnel az angol elnevezésének - Extreme Light Infrastructure - rövidítése alapján ELI-nek hívott lézer-kutatóközpont létrehozására benyújtott magyar-cseh pályázat - közölte Szabó Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.