Bulvár

Rendőrségi hírek: meztelenül szlalomozó száguldó

Rendőrségi hírek: meztelenül szlalomozó száguldó

2009. szeptember 13., vasárnap
Rendőrségi hírek: meztelenül szlalomozó száguldó

Eseménydúsan telt a szombat este: egy meztelenül szlalomozó ittas vezetőről, lopási-rablási esetekről, valamint határrendészeti hírekről számol be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Szombaton késő este Szegeden a Horgosi úton egy, a forgalommal szemben közlekedő, szlalomozó gépkocsira figyeltek fel a járőrök. A sofőr igazoltatása során azonban újabb meglepetés érte őket, ugyanis a gépkocsi vezetője ruha nélkül, teljesen meztelenül ült a volán mögött. A férfi a rendőröknek semmilyen okmányt nem tudott átadni, arra a kérdésre pedig, hogy hol hagyta ruháit azt válaszolta, hogy korában eldobálta valahol, de hogy hol, arra már nem emlékszik. A rendőrök a férfi köré egy pokrócot tekertek, és alkoholos mintavételre előállították. A vizsgálat során kiderült, hogy a férfi bűncselekményi értékhatárt meghaladó ittas állapotban vezette a járművet. Vele szemben így büntetőeljárás is indult.

A téliszalámi és a kerékpár

Több, mint 20.000 Ft értékben téliszalámit akart fizetés nélkül elvinni két férfi az egyik szegedi hipermarketből. Az áruvédelmi etikettet az élelmiszerről leszedték és úgy akarták kicsempészni, azonban a biztonsági őrök észrevették ezt, és értesítették a rendőrséget. A két férfivel szemben lopás bűncselekmény gyanúja alapján indult büntetőeljárás. Segédmotor-kerékpár lopása miatt érkezett tegnap este bejelentés a rendőrség ügyeletére. A kétkerekűt tulajdonosa az újszegedi templom előtt hagyta lezárva, azonban amikor visszatért, már hűlt helyét lelte. A kiérkező rendőrök az adatgyűjtés során a ligetben az egyik bozótosban megtalálták a segédmotort, valamint mellette egy férfit, aki épp a kormányzárat akarja „kinyitni” oly módon, hogy egy vasbeton-darabbal igyekszik azt széttörni. A robogó mellett ténykedő 39 éves hajléktalan férfit a rendőrök előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, vagyoni jellegű bűncselekmények miatt ugyanis több alkalommal volt már büntetve. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette.

Kirabolta hajléktalan társát?

Rablással gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság egy 40 éves hajléktalan férfit. A gyanú szerint ugyanis ugyancsak hajléktalan, sátorlakó-társával – mikor az hazaért – közölte, hogy fel is út, le is út, szedje a „sátorfáját” (persze ez jelen esetben sem szó szerint értendő), és menjen el. A megrémült férfi fogta a hátizsákját és távozni készült, amikor lakótársa közölte vele, hogy a hátizsák marad. A biciklipumpát, szerszámokat és 30.000 Ft-ot tartalmazó táska megszerzéséért dulakodni kezdtek, melynek során a 40 éves férfi többször is ököllel megütötte a hátizsák gazdáját. Ekkor a megvert férfi elmenekült, és a közelben lakóktól kért segítséget, akik értesítették a rendőrséget. A rendőrök a sátorban megtalálták a férfit, akit a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. Előkerült a sátorból a hátizsák is a szerszámokkal és a pumpával, azonban a sértett által említett pénz már nem volt benne. A 40 esztendős férfi gyanúsítotti kihallgatása során tagadta, hogy ő ilyen bűncselekményt elkövetett volna, arra hivatkozott, hogy annyira ittas volt, minek következtében semmire nem emlékszik. A férfit a rendőrség őrizetbe vette.

Lakókocsiban jöttek a törökök

Lakókocsiban megbújva akart a határon illegálisan átjutni öt török a Nagylaki Határátkelőhelyen. Az olasz rendszámú Fiat lakóautós jármű szombaton hajnalban jelentkezett belépésre a határátkelőhelyen. A járműben két román férfi ült. A jármű ellenőrzése során azonban a hátsó részen a függönnyel eltakart fekvőhelyen 5 személyt találtak a határrendészek megbújva. A két román férfivel szemben embercsempészet gyanúja miatt indult eljárás, melyet a román fél fog lefolytatni – közölte Tuczakov Szilvána sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.