Népszava: néhány héten belül lehet MSZP-s miniszterelnök-jelölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP-ben most az a tábor erősebb, amelyik szerint nem lehet decemberig várni a miniszterelnök-jelölt kiválasztásával, így arról heteken belül megszülethet a döntés értesült a Népszava.

A lap szerdai számában azt írják: az még nem dőlt el, ki az esélyes erre a posztra, de szeptember végén vagy október elején – ha nem is hivatalosan, de – nyilvánosságra akarják hozni a miniszterelnök-jelölt nevét, aki egyúttal listavezető is lesz.
A lap szocialista forrásai szerint mostanáig Bajnai Gordonban gondolkodtak, de néhányan azt mondták, erre a posztra ismét Botka László szegedi polgármestert szánja a vezérkar.
Korábban a pártban felmerült Molnár Csaba neve listavezetőként, ő azonban a Népszavának kijelentette: nincsenek ilyen ambíciói. Többen tudni vélték, hogy Mesterházy Attila frakcióvezetőre esik a választás, aki a decemberi kongresszuson akár Lendvai Ildikót is válthatja a pártelnöki székben. A frakcióvezető neve azonban állítólag ezekben a napokban nem szerepel a lehetséges jelöltek listáján.
A párt országos listáját csak a költségvetés elfogadása után véglegesíti az elnökség, illetve a választmány.

Default thumbnail
Előző sztori

A Jobbik esélyei és reményei

Default thumbnail
Következő sztori

Piacgazdaság

Legutóbbi hasonló cikkek