Közélet

Megszűnt Szegeden az SZDSZ-frakció

Megszűnt Szegeden az SZDSZ-frakció

2009. szeptember 4., péntek
Megszűnt Szegeden az SZDSZ-frakció
A liberális párt országos széthullásának hullámai a városunkba is begyűrűztek, péntek 11 órakor Nagy Sándor alpolgármester vezetésével a Városháza előtt a szegedi SZDSZ-frakció bejelentette megszűnését, és egy új szervezet megalakítását Szabad Város Egyesület néven. Az Alapítók Nagy Sándor alpolgármester, Bartháné Tóth Mária, Kormos Tibor, Fábián József, Kenyeres Lajos és Virág András politikusok. Ezen egyesület néven új frakciót alakítanak majd. „Bár mindannyiunknak politikai otthont jelentett az SZDSZ, de az elmúlt években a párt politikailag kiürült, szervezetileg széthullott” – mondta Nagy Sándor alpolgármester a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón, majd hozzátette, hogy több szimpatizáns, választó jelezte feléjük, hogy az SZDSZ országos politizálása visszahúzó erőként hat, és a helyi eredményeiket kisebbítheti. „Mi hatan, tegnap kiléptünk az SZDSZ-ből, és ezentúl csak a helyi politikával szeretnénk foglalkozni, ehhez megvan a tapasztalatunk, holdudvarunk és támogatottságunk is” – folytatta az alpolgármester, és bejelentette, hogy megalakították a Szabad Város Egyesületet.

Továbbra is együtt Botkával

„Az új szervezet három csapásirányon halad tovább” – ismertette az egyesület politikai elképzeléseit Nagy Sándor. „Szeretnénk, ha az élhető, fenntartható város kiteljesedne, amihez környezetbarát politizálással, közösségi közlekedés fejlesztésének és a zöld területek növelésének támogatásával járulnánk hozzá. A gazdaságfejlesztést a tudás alapú, helyi értékvonalak mentén képzeljük el. És szeretnénk, ha Szeged továbbra is nyitott, toleráns, befogadó város maradna” – így a volt szabad demokrata politikus. A Szabad Város Egyesület tagjainak – akik új frakciót alakítanak majd a közgyűlésben – elmondása szerint továbbra is szeretnék folytatni a sikeres együttműködést a szocialistákkal, és Botka László polgármesterrel. Az alpolgármester a sajtó érdeklődésére válaszolva hozzátette, hogy mivel kiemelten csak helyi politikával akarnak foglalkozni, szóba se jött, hogy a Sándor Klára- és Fodor Gábor-féle szervezethez csatlakozzanak, továbbás semmilyen más „spin-off” pártban nem kívánnak szerepet vállalni. A SZEGEDma.hu kérdésre Nagy Sándor elmondta, hogy megmaradnak a szegedi SZDSZ-hez kötődő bizottsági helyek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.