Közélet

Megszűnnek az iskolai napközik?

Megszűnnek az iskolai napközik?

2009. szeptember 1., kedd
Megszűnnek az iskolai napközik?

Az oktatási intézményektől közvetve vagy közvetlenül elvont tízmilliárd forintok következménye az iskolai napközik megszüntetése lehet – jelentette ki az InfoRádióban Sió László, a Fidesz oktatási kabinetvezetője.

A közoktatást érinti legsúlyosabban a kormány által az önkormányzatoktól elvonandó 120 milliárd forint, hiszen ezek fenntartása jelenti a legnagyobb kiadásokat a települések számára.

Sió László

szerint az oktatási területről elvont 20-25 milliárd forint újabb iskola- és óvodabezárási hullámot indíthat el. A Fidesz oktatási kabinetjének vezetője úgy véli, intézmény-összevonással már nem lehet megtakarítást elérni. Költségcsökkentést kizárólag az iskolában töltött, finanszírozott idő leszorításával lehet elérni – ez pedig a délutáni foglalkozások (sportolási lehetőségek, szakkörök és a napközi) megszüntetéséhez vezethet. Mivel az önkormányzatoknak nincs kerete az iskolafelújítási programok támogatására vagy a bölcsődei férőhelyek bővítésére, az elvonások miatt várhatóan ezek is elakadnak – fogalmazott Sió.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.