Megmarad a nagyfai fogház – egyelőre biztosan

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendészeti miniszter most reagált Magyar Anna közgyűlési elnök levelére

Nem szűnik meg a nagyfai fogház, csak 2010. január 1-jétől a Szegedi Fegyház és Börtön részeként működik tovább. Az átszervezés nem érinti a krónikus utókezelő részleget, a Nagyfán működő kft.-nek dolgozó fogvatartottakat és a fogház területén lévő lakótelepet sem – ez áll Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter levelében, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna megkeresésére írt válaszul – tájékoztat a megyei közgyűlés sajtószolgálata.

Elértük, amit akartunk, megmarad a nagyfai fogház – a jó hírről Magyar Anna közgyűlési elnök és Gonda János megyei képviselő a magyar büntetés-végrehajtási szervezet napján, a Szent Adorján-napi ünnepségen tájékoztatta az érintetteket Sziksósfürdőn. A Csongrád Megyei Közgyűlés határozatát július 23-án postázták Draskovics Tibor szakminiszternek, aki a napokban válaszolt a megkeresésre.

Mint Magyar Anna kifejtette: a levélben az áll, hogy a Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet jelenleg önállóan gazdálkodó központi költségvetési szerv, amely 2010. január 1-jétől mint önálló jogi személy megszűnik, de a Szegedi Fegyház és Börtön objektumaként – csökkentett kapacitással – működik tovább. Csak a vezetői helyek számát csökkentik, a funkcionális területeket vonják össze, és a párhuzamosságokat szüntetik meg.

Az átszervezés nem érinti az országos hatáskörű krónikus utókezelő részleget és a Nagyfán működő kft.-ben dolgozó fogvatartottakat, valamint az intézet területén lévő lakótelepet sem, amely a személyi állomány elhelyezésére szolgál. Mint Magyar Anna közgyűlési elnök fogalmazott, mindennek ellenére továbbra is éberen kell figyelnünk az eseményekre, hogy ez így is maradjon! – áll a közleményben.

Előző sztori

Polgármesterjelölt kerestetik

Következő sztori

Belváros-rehabilitáció 4 milliárdért?