Közélet

Magyar osztályok indulhattak Újvidéken

Magyar osztályok indulhattak Újvidéken

2009. szeptember 3., csütörtök
Magyar osztályok indulhattak Újvidéken

Kis létszámmal, de elindulhattak a magyar nyelvű általános iskolai osztályok Újvidéken – számolt be az örömteli hírről a VajdaságMa hírportál.

Közvetlenül tanévkezdés előtt kapták meg az engedélyt az önálló magyar osztályok indításáról az újvidéki iskolák. A törvény által előírt 15 fős létszám ugyan egyik iskolában sem jött össze, a tartományi oktatási titkárság mégis jóváhagyta az önálló osztályokat, így nem fogják ezeket másokkal összevonni. A városban összesen 32 elsős írattak be magyar osztályba, ezek között akadnak 4-5 fős kisközösségek is. A szülők és a nevelők egyaránt örülnek ennek a lehetőségnek, hiszen az anyanyelv és a magyar kultúra megőrzésén túl a kis létszámtól az egyéb tanulmányokban való fejlődést is várják. „Külföldön a magániskolákban hatalmas pénzeket fizetnek a szülők, hogy kis csoportban legyenek a gyerekek. Ez már szinte individuális oktatáshoz hasonlítható” – fogalmazott az egyik elsős édesanyja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.