Sport

Labdarúgás: Völgyi vezetésével gázolt a SZVSE-Gyálarét

Labdarúgás: Völgyi vezetésével gázolt a SZVSE-Gyálarét

2009. szeptember 28., hétfő
Labdarúgás: Völgyi vezetésével gázolt a SZVSE-Gyálarét

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a SZVSE-Gyálarét gárdája a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A Csongrád, a Szentes és a Kiskundorozsma után a Balástya sem tudta megállítani Dürgőéket.

A sorsolás szeszélye folytán egymás után immár a harmadik fordulóban találkozott viszonylag könnyebb, az alsó régióhoz tartozó ellenféllel a SZVSE-Gyálarét, s

Sahin-Tóth Dezső

tanítványainak dicséretére legyen mondva: ezúttal is magabiztosan hozták a kötelezőt. Vasárnap a Balástya látogatott Gyálarétre, s egy ötössel távozott onnan. Esélyeshez méltóan kezdtek a hazaiak, formás, korszerű támadásokat vezettek, futószalagon jöttek is a helyzetek, melyek közül hármat sikerült is értékesíteni, így alig több mint negyedóra elteltével máris komoly hátrányba került a látogató. Ekkor némiképp visszavettek a tempóból a vasutasok, így a Balástya megmenekült az első félidőbeli kivégzéstől. Megtartotta ígéretét a SZVSE vezetőedzője: változtatott szünetbéli szokásán, s ezúttal nem vezényelte az öltözőbe labdarúgóit, hanem a pályán tartott számukra eligazítást. Mint arról a SZEGEDma.hu többször is beszámolt, Hegyesiék az utóbbi meccseiken érthetetlenül visszaestek a második félidőre, ezt szerették volna most elkerülni. Nos, ez csak részben sikerült, ugyanis a SZVSE tíz-tizenöt perces üresjáratát góllal büntette a Balástya, ám azt követően már újra az első félórában mutatott játékot láthatták kedvenceiktől a drukkerek. A hazai alakulat újabb két találatot rámolt be Kertész kapus hálójába, s végül magabiztosan tartotta otthon a három pontot. Mindez azt jelenti, hogy a SZVSE-Gyálarét – úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott – a Csongrád (18) és a Sándorfalva (17) mögött 15 ponttal áll a Mórahalommal együtt. Feltétlenül említést érdemel

Völgyi Roland

teljesítménye: a támadó pazar formában futballozik, hat meccs alatt már tíz gólt szerzett a bajnokságban. Az utolsó három alkalommal egyértelműen ő volt a nyerőember: a Szentes ellen háromszor, Dorozsmán kétszer, ezúttal pedig négyszer(!) tudta mattolni az ellenfél portását. Ezenkívül kiemelendő, hogy Daróczi Márk személyében újoncot avatott a SZVSE-Gyálarét: a 17 esztendő kapuvédő az összecsapás végén kapott lehetőséget

Udvari Tamás

helyett. Ami a folytatást illeti, a 8. fordulóban ismét csak alsóházi ellenfél következik: szombaton 15 órakor Mindszenten lépnek pályára a vasutasok.

A labdarúgó megyei I. osztály 7. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Balástya 5-1 (3-0).

Gyálarét, 300 néző. Vezette: Bálint. SZVSE-Gyálarét: Udvari (Daróczi) – Szigeti, Virág, Hegyesi Á., Földeák, Bacsa, Hegyesi Zs. (Bozsó), Simon, Dürgő (Szőri), Mangó (Ágoston), Völgyi R.. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert. Balástya: Kertész – Bálint T., Bálint D. (Jójárt G.), Farkas, Jójárt T., Juhász, Gerebicz, Bozó (Batancs), Gajdacsi, Szűcs, Bíró (Balog). Edző: Hódi Mihály. Gólszerzők: Völgyi R.4 (11', 18', 61', 70'), Simon (14'), illetve Gerebicz (58'). Sahin-Tóth Dezső:

„Szerencsére ideális volt a felkészülésünk a meccsre, hiszen mindenki egészséges, így annak szellemében tudtuk kialakítani a csapatot, hogy azok jutnak lehetőséghez, akik az edzéseken a legjobb hozzáállást mutatják. Igyekeztünk maximálisan kiélezni az együttest erre a találkozóra, hiszen szerettük volna, hogy végre ne csak az első félidőben játsszunk gyorsan, pontosan, gólra törően, hanem a második játékrészre is megmaradjon a koncentráció. Ezt részben sikerült is elérnünk, hiszen ezúttal csak egy rövid hullámvölgyön mentünk keresztül a szünetet követően. Összességében magabiztosan tartottuk itthon a három pontot, a látottak pedig bizonyították, van még hová fejlődnünk, még több is van ebben a társaságban. Nem szállunk el győzelmeinktől, szerényen és alázattal tesszük tovább a dolgunkat, megyünk előre a megkezdett úton. Bízom benne, hogy az erősebb csapatokkal szemben is helyt tudunk majd állni – amennyiben a helyzetkihasználáson sikerül javítani, s kevesebb hibával futballozunk, azokon a találkozókon is lehet keresnivalónk. A Balástya ellen mutatott játéka alapján Völgyi Rolandot, Bacsa Andrást és Szigeti Tamás illeti dicséret.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.