Sport

Labdarúgás: pihenés után SZVSE-gólparádé

Labdarúgás: pihenés után SZVSE-gólparádé

2009. szeptember 14., hétfő
Labdarúgás: pihenés után SZVSE-gólparádé

A görögországi kiruccanásból visszatérő SZVSE-Gyálarét labdarúgócsapata nagyszerű hetet zárt: előbb kupameccsen a Röszkét, majd bajnoki találkozón a Szentesi Kinizsit ütötte ki.

Egyértelműen kijelenthető: jót tett a csapat-összekovácsoló görögországi túra a SZVSE-Gyálarét megyei I. osztályú labdarúgócsapatának. A vasutasok két játéknapot hagytak ki a bajnokságban, ám a visszatérésüket követő csatákban valósággal szárnyaltak. A testileg-lelkileg feltöltődött alakulat előbb a magyar kupa megyei selejtezőjének 2. fordulójában szabott méretes zakót a Röszkére – 6-2 lett a vége,

Mangó Ferenc

három találattal vette ki részét a sikerből –, majd vasárnap a megye I. 5. fordulójában a Szentesi Kinizsit küldte haza egy laza ötössel. Természetesen nem állíthatjuk, hogy a Kurca-partiak az osztály élcsapatának számítanának, Gyálarétre is sereghajtóként érkeztek, ám ettől függetlenül is dicséret illeti a SZVSE látványos, dinamikus, gólra törő játékát, mellyel a hazaiak padlóra küldték ellenfelüket – az első negyvenöt percben. Mielőtt a vendégek felmérhették volna a terepet,

Bacsa András

már meg is szerezte a vezetést, majd a félidő utolsó negyedórájában igazi gólzápor hullott: Mangó gólja után

Völgyi Roland

háromszor is beköszönt a szünetre kedvét is vesztő

Gömöri

portásnak. A félidőben

Sahin-Tóth Dezső

mester csaknem a teljes középpályás sorát lecserélte, az újonnan érkezők (

Dürgő, István

és

Marsal

) pedig már nem tudtak új színt, új lendületet vinni a játékba, vagy talán a többiek kényelmesedtek el a hatalmas előny birtokában, de tény, ami tény: a második játékrészt 2-0-ra a Szentesi Kinizsi nyerte meg. Ezzel persze csak kozmetikázni tudták az eredményt a látogatók, a három pontot magabiztosan szerezte meg a SZVSE-Gyálarét.

Hegyesi Zsolték

a következő fordulóban szeptember 20-án (vasárnap) 16 órától Kiskundorozsmán lépnek pályára. Újabb nyerhető találkozó következik tehát a vasutasok számára, s amennyiben sikerülne hozni a kötelezőt, a gárda megszilárdíthatná helyét az élbolyban. Sahin-Tóth Dezső egyébként így értékelte a hétvégi produkciót a SZEGEDma.hu-nak:

„Kíváncsian vártuk, hogy a sok utazás mit hoz ki a társaságból, szerencsére úgy tűnik, jó hatással volt a srácokra a kikapcsolódás. Tudtuk, hogy olyan meccsek következnek számunkra, melyek foghatóak, ám éppen ezért néha még az úgynevezett rangadóknál is sokkal nehezebbek. Rendkívül erős összeállításban léptünk pályára a Szentes ellen, négy játékost még a keretbe sem tudtam nevezni. Mindenkit igyekszünk tűzben tartani, ezért is cseréltük le csaknem a teljes középpályát. A padról beszállók azonban ezúttal sajnos nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz. Csak erőlködtünk, a helyzeteket pedig kihagytuk. Láttam a meccs végén, hogy bántja a fiúkat, ami a második félidőben történt, így ebből a kilencven percből is bőven van mit tanulni. Annak azért nagyon örülök, hogy töretlen a csapat fejlődése, amit az is mutat, hogy egy-két éve még elveszítettük volna az ilyen mérkőzéseket, most meg már az első félidőben lerendeztük a három pont sorsát.”

A megyei I. osztály 5. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Szentesi Kinizsi 5-2 (5-0).

Gyálarét, vezette: Mozsár. SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Virág, Hegyesi Á., Földeák, Simon (Dürgő), Bacsa (István), Ágoston (Marsal), Hegyesi Zs., Mangó, Völgyi R. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert. Szentes: Gömöri – Debreczeni Kiss, Halmos (Pengő), Bordács, Dobai, Páger (Németh), Polyák, Mihály, Balla, Hidas, Stráma. Vezetőedző: Bozóki Zoltán. Gólszerzők: Bacsa (3'), Mangó (30'), Völgyi R. 3 (35', 39', 42'), illetve Balla (64'), Debreczeni Kiss (73').

A magyar kupa megyei selejtezőjének 2. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Röszke 6-2.

Gólszerzők: Mangó 3, Hegyesi Zs., István, Szőri, illetve Szalma, Tanács. A következő kört 2010. április 21-én rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.