Bulvár

Közös román-magyar kapcsolattartási szolgálati helyet hoznak létre a kiszombori átkelőnél

Közös román-magyar kapcsolattartási szolgálati helyet hoznak létre a kiszombori átkelőnél

2009. szeptember 17., csütörtök
Közös román-magyar kapcsolattartási szolgálati helyet hoznak létre a kiszombori átkelőnél

A tervek szerint még az idén közös román-magyar kapcsolattartási szolgálati helyet hoznak létre a kiszombori átkelő román oldalán

ebben állapodtak meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőség és a Temes Megyei Határrendőr Főfelügyelőség vezetői.

Pál János

, a főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a csanádi határátkelőhely épületében kialakítandó szolgálati helyen magyar és román szakértők dolgoznak majd: munkájukkal segítik a közös bűnüldözési célok megvalósítását, a bűncselekmények elkövetésének megelőzését, felderítését, az elkövetők elfogását. A közvetlen információcsere, a kölcsönös tájékoztatás lehetővé teszi a magyar, a román, illetve a schengeni országok bűnüldöző szerveitől érkező megkeresések átvételét, önálló teljesítését, szükség esetén továbbítását a hatáskörrel rendelkező hatóság részére – közölte az alezredes. A szakemberek feladata lesz a közös járőrszolgálatok koordinálása, valamint közreműködés a közös továbbképzések, rendezvények, munkatalálkozók szervezésében, végrehajtásában is – tudatta a szóvivő. Pál János emlékeztetett arra, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság még 2007 márciusában kezdeményezte a közös kapcsolattartási szolgálati hely létrehozását, amely gyorsabbá teheti az ügymenetet, azonnali segítségadási, konzultációs lehetőséget és torzításmentes információáramlást biztosíthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.