Közélet

Konferencia a nemzeti tanácsról

Konferencia a nemzeti tanácsról

2009. szeptember 18., péntek
Konferencia a nemzeti tanácsról

Nagyszabású tanácskozásra hívta össze mára Zentára a Vajdasági Magyar Szövetség a vajdasági magyar értelmiség színe-javát, a politikai pártok, az intézmények, az egyházak, a civil szervezetek képviselőit - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

Mintegy 200 meghívólevelet küldtek szét. Az értekezlet témája a nemzeti tanácsokról szóló törvény, a magyar nemzeti közösség e testületének megválasztása, a vajdasági magyar választói névjegyzék összeállítása és a jövőbeni Magyar Nemzeti Tanáccsal kapcsolatos elképzelések, elvárások. De szó lesz az iskolahálózat ésszerűsítéséről és a vajdasági magyarságot érintő egyéb időszerű kérdésekről. A vajdasági magyar választói névjegyzék összeállítása annak lehetősége, hogy közösségünk közvetlen úton válassza meg az új Magyar Nemzeti Tanácsot. Azonban a névjegyzék nemzeti hovatartozásunk, közösségi összetartozásunk vállalásának szimbóluma is, a vajdasági magyar közösség önrendelkezési vágyának megvalósulása - a konferencia módot jelent arra, hogy, ebben a kérdésben is kikristályosodjanak úgy az egyéni vélemények, mint a civil szerveződések, pártok álláspontjai – olvasható egyebek közözött a meghívóban. A konferencia 10 órakor kezdődik a helyi Művelődési Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.