Közélet

Kalmár Ferenc: Ezzel a várossal bármit meg lehet tenni?

Kalmár Ferenc: Ezzel a várossal bármit meg lehet tenni?

2009. szeptember 29., kedd
Kalmár Ferenc: Ezzel a várossal bármit meg lehet tenni?

A Botka Lászlóról készült festménnyel kapcsolatban kirobbant botrányt követően Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő (KDNP) egy sajtóközleményt küldött el szerkesztőségünkbe, melyet alább olvashatnak.

Ezzel a várossal bármit meg lehet tenni?

Elképesztő volt látni mindazt, ami a szegedi közgyűlés múlt pénteki ülésén a Botka László-portré kapcsán történt. Mint köztudott, a polgármester a képviselők és a választók szemébe hazudva először letagadta, hogy megfestették volna. Majd később, a sajtónak nyilatkozva – mintha mi sem történt volna – elismerte, hogy kész a kép, de azt ő fizette, és azóta otthon őrzi.

Ezzel „csak” két probléma van. Egyrészt a kép ára szerepelt a már kifizetett költségvetési tételek között (150 ezer forint), de semmi sem utal arra, hogy az önkormányzat által kifizetett összeget a polgármester – utólag – valóban átvállalta volna. Várjuk az ezzel kapcsolatos bizonylatot – arra ugyanis gondolni sem merünk, hogy a polgármester újra „füllentett”, és mégsem fizette be a kasszába ezt az összeget, ami több mint a legtöbb ember átlagos, nettó munkabére.

A másik gond a költségvetési számok „kozmetikázása”. Ha ebben az egy esetben eltért a bizottságok számára készült nyomtatott háttéranyag és a költségvetés digitális változata, akkor vajon hány meg hány esetben módosították „fű alatt” a büdzsé virtuális számait – becsapva állampolgárokat, szakértőket, helyi képviselőket?

Miféle játékot űz a szegediekkel az MSZP-s városvezetés? Valóban azt hiszik, hogy ezzel a várossal bármit meg lehet tenni?

Kalmár Ferencszegedi frakcióvezető, KDNP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.