Közélet

Juhász Gyula Tápéról: vágatlan változat

Juhász Gyula Tápéról: vágatlan változat

2009. szeptember 28., hétfő
Juhász Gyula Tápéról: vágatlan változat

Tápé KDNP-s képviselője, Juhász Gyula megkérte a SZEGEDma.hu-t, hogy mivel a Szegedi Tükör nevű városi lapba küldött nyilatkozatát – mint arról már beszámoltunk – csak átformálva, ideológiailag megszerkesztve adta közre az újság, tegyük meg, hogy mi vágatlanul megjelentetjük szövegét. Alább olvashatják a politikus eredeti szavait.

Tápéi Egyenleg 2009.

Amire büszkék lehetünk, az a civil összefogás erősödése a városrészben. Ez az összefogás képes volt megakadályozni a Honfoglalás utcai óvoda bezárását, és azt is elérte, hogy a most átadásra kerülő Búcsú teret nem ékteleníti egy adótorony vasszerkezete. Ma a civil összefogás több mint 3000 tápéi támogatóval a háta mögött a régóta vágyott idős napközi otthon megvalósítását tűzte ki célul. Szintén az összefogásnak köszönhető, hogy Tápé színvonalas városrészi rendezvényeknek ad helyt, mint például a Tápéi falunapok vagy a Szent István Napi Népünnepély. Sokáig küzdöttünk a Búcsú tér rendbetételért is, 5 év után most végre ez is megvalósult. Sokat áldozunk azért, hogy köztereink a közterületek rendezettebbek legyenek, mint a korábbi években voltak. A városrész számára biztosított keret négyötödét ilyen célokra fordítjuk. Ez azonban sajnos kevés. A városrészben megoldandó fejlesztési feladatokat egy 17 oldalas koncepció javaslatban foglaltuk össze. Elég sok gyűlt össze, mivel Tápé a fejlesztések terén éveken át hátrányt szenvedett a város más területeihez képest. Van mit behozni. Ugyancsak a következő évek fontos megoldandó feladata lesz a városrészi önkormányzat státuszának megerősítése, egyes városrészi ügyek rendezéséhez költségvetéssel, döntési jogkörrel történő felruházása.

Juhász Gyula Tápé képviselője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.