Közélet

Imaóra a magyar-szlovák csúcstalálkozó idején

Imaóra a magyar-szlovák csúcstalálkozó idején

2009. szeptember 8., kedd
Imaóra a magyar-szlovák csúcstalálkozó idején

Bajnai Gordon és Robert Fico miniszterelnök csütörtöki, Szécsényben tartandó találkozója idején közös imaórát tartanak a magyar és a szlovák ferencesek a város ősi templomában.

Szeptember 10-én a két ország közötti feszültség enyhítése érdekében találkoznak a miniszterelnökök Szécsényben. A csúcstalálkozó idején (délután 3 és 4 óra között)

Beer Miklós

váci püspök kezdeményezésére imaórát tartanak a város ősi ferences templomában. „Mivel a béke Isten ajándéka és tőle származik az igazi békesség, ezért Istentől kérünk áldást és békét nemzeteinkre. Minden jó szándékú embert várunk erre az alkalomra” – áll a rend közleményében. A magyar ferencesek az eseményre meghívták a szlovák ferences rendtartomány tagjait is, hogy Szent Ferenc örökségének megfelelően közösen kérjék a Mindenható segítségét a két nép és a két állam közötti testvéri kapcsolatok rendezéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.