Sport

Hátország: beindult az FK-serdülő gépezete

Hátország: beindult az FK-serdülő gépezete

2009. szeptember 29., kedd
Hátország: beindult az FK-serdülő gépezete

Alábbi összeállításunkban az FK 1899 Szeged serdülő és ifjúsági labdarúgócsapatainak eredményeiről számolunk be.

A Szegedi VSE U16-os korosztályának úgynevezett II. csapata – amelyet technikai és szervezési okok miatt a nyáron az RTE Szegedből a vasutasokhoz igazoltak – két év újszentiváni „vendégjáték” után a megyei másodosztályba feljutó FK 1899 Szeged serdülőjeként versenyez a 2009/2010-es szezonban, eredményeiket alábbi írásunkban adjuk közre.

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport, a múlt hétvégén:

FK 1899 Szeged – Apátfalvi SC 6-2 (2-1)

FK 1899 Szeged: Gyuris (Pálfi) – Szilágyi (Vincze), Szabó, Ábrahám, Sipos L., Csamangó, Reisinger, Fröhlich (Bercse), Bodnár, Szécsi (Ferenczi), Sipos Á. Edző: Marton Gellért. Apátfalvi SC: Köteles – Vári, Oláh, Varga, Igaz, Antal, Károly M., Handl, Juhász, Kóródi, Károly D. Góllövők: Sipos Á. (3), Szabó (2), Szécsi; ill. Antal, Károly D.

Az FK 1899 Szeged serdülőjének eddigi eredményei:

Szőregi RSE – FK 1899 Szeged 3-1 (3-0) FK 1899 Szeged – SZVSE I. 0-4 (0-3) Tápé ESK – FK 1899 Szeged 3-0 (A mérkőzést zöld asztal mellett nyerte meg a Tápé, furcsa, de vitathatatlan jogossággal.) Az újszentiváni „vendégjáték” után a vasutasok most az FK 1899 Szegedet segítik utánpótlással. A kék-feketék vállalták versenyeztetésük költségeit, hiszen megye kettes szereplésük feltétele a serdülőcsapat léte, azonban ők ezt saját erejükből nem tudták megoldani. Megkeresték a SZVSE-t, akik készséggel segítettek, így az RTE Szeged és SZVSE U16-os csapat ebben a szezonban az FK színeiben versenyez. Segítőkész, lelkes vezetők működnek együtt egy közös célért: a szegedi labdarúgás jövőjéért. „Több szempontból is fontos volt az Apátfalva elleni meccs: az idei első győzelem megszerzése és a csapat önbizalmának helyreállítása miatt is. Adósak voltunk a győzelemmel magunknak, az FK-nak és kisszámú, de lelkes szurkolóinknak is. Remélem, ez a győzelem –ahogy mondani szokták – karácsonyig elkísér, és megkezdjük a felzárkózást a tabella élén tanyázó csapatokhoz. Bár az eredmény azt mutatja, hogy magabiztos győzelmet arattunk, meg kell jegyezni, hogy az első félidőben magunknak tettük nehézzé a meccset, de a második játékrészben erőfölényünket gólra tudtuk váltani. Összességében az eredménnyel és játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, de helyzetkihasználásunkon javítani kell. Játékosaimnak gratulálok, azoknak, akik csapatunkat segítik, segítették, köszönünk mindent!” – értékelt a mérkőzés után

Marton Gellért

edző, a Szegedi VSE technikai vezetője. A csapat hátteréről meg kell jegyezni, hogy a nyáron két húzóember az A kerethez csatlakozott, ahol szintén meghatározó játékosok lettek. „Nyilván nem örül az ember, ha távozik néhány játékosa, de örömömre szolgál, hogy ők előrébb léptek, hiszen az A kerethez csatlakoztak, ahol nem csak epizódszereplők. Eddigi és új játékosaimat igyekszem csapattá gyúrni, és kollégámmal segítjük egymást játékosokkal, hiszen a gyerekeknek a mérkőzésszám fontos, egyesületünk hírnevének öregbítése pedig kötelességünk” – fejtette ki a szakember.

Ifjúságiak, a megye II. Homokháti csoportban:

A bajnokság előtt sebtében összeverbuvált FK-ifi egyre jobban összeérik, de az első győzelem még továbbra is várat magára – egyelőre hét vereség áll az együttes neve mellett. Az utóbbi négy meccs krónikája alább olvasható.

Baks – FK 1899 Szeged 3-0 (2-0).

Vezette: Lovas László és Bartucz Tamás. Baks: Bürgés - Szalai L., Szalai R., Papp, Ambrus (Somogyi), Szász (Csikós), Szolnoki (Jávor), Vincze, Mikula (Oláh), Lajos (Mucsi), Pók. Edző: Szalai Vilmos. FK 1899 Szeged: Köteles - Sepp (Geló 73. p.), Tanács, Burzon, Zsigmond, Tóth D., Póta (Németh 86. p.), Tranger, Tóth Tibor (Tóth Tamás 74. p.), Petrecz, Lipták (Kis 63. p.). Edző: Kaiser Rezső. Gólszerzők: Szász (2), Pók.

FK 1899 Szeged – Üllés 0-9 (0-4).

Szeged, Felső Tisza-parti műfű. Vezette: Fazekas Imre és Szél János. FK 1899 Szeged: Köteles – Tanács, Tóth D., Burzon Martin, Sepp, Póta, Lipták, Tranger, Németh, Petrecz, Kis. Edző: Kaiser Rezső. Üllés: Turcsik – Haska, Tajti, Márton (Czakó), Lehoczki, Mihalkó (Nagy), Babarczi, Tóth M., Gábor (Szögi), Bodré, Vastag. Edző: Peták György. Gólszerzők: Mihalkó, Babarczi (2), Tóth M. (2), Gábor (2), Bodré, Czakó.

Csanytelek – FK 1899 Szeged 5-0 (2-0)

Csanytelek: Németh Péter – Maszlag, Szőke, Hencz (Ürmös), Papp (Németh Máté), Mátyás R., Rédei, Bátki, Deák, Mátyás M., Szeri (Illés). Edző: Szeri László. FK 1899 Szeged: Köteles – Tanács, Tóth D., Burzon Martin, Zsigmond, Póta, Kis (Sepp 46. p.), Tranger, Tóth T. (Németh Sz. 75. p.), Zlatóczky, Lipták (Gránicz 56. p.) Edző: Kaiser Rezső. Gólszerzők: Deák (2), Mátyás M., Illés, Mátyás R.

FK 1899 Szeged – Tömörkény 1-4 (0-2).

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, „pockos”, 100 néző. Vezette: Takács János és Tóth József. FK 1899 Szeged: Köteles – Sepp (Tóth Tamás 84. p.), Tóth N., Burzon Martin, Zsigmond, Tóth D., Tranger (Lipták 54. p.), Póta (Király 79. p.), Tóth Tibor (Németh 84. p.), Zlatóczky, Kis (Maár 67. p.). Edző: Kaiser Rezső. Tömörkény: Pozsár – Pusztai, Hevesi, Kádár, Majevszki, Bugyi, Fehér B., Balog (Bálint 68. p.), Fehér S. (Bontovics 46. p.), Magony, Gulyás. Edző: Sallai Róbert. Gólszerzők: Tranger (46. p.), illetve Heves (12. p.), Balog, Pusztai (2, az 52.p. és a 65. p.).

Keresztúri János

utánpótlás-vezető így értékelte az FK-ifi eddigi teljesítményét: „A rohamtempóban, rövid idő alatt verbuvált ificsapatunk eddig nem szerepel fényesen a pontvadászatban. Hét forduló után a tabella legalján található pontok nélkül, negyvenkettő kapott góllal. Vészharangot azonban nem kell kongatni. A csapat nulláról indulva meccsről meccsre sokat tanulva edződik. Minden héten tanulunk valami újat. Mind a csapat, mind mi, vezetők. A szakmai munkát

Kaiser Rezső

irányítja, ha szükséges, munkahelyi elfoglaltsága miatt én tartom az edzést. Természetesen a felnőttek trénerével,

Hüvös Gáborral

konzultálva, egyeztetve, véleményét kikérve végezzük a feladatokat. A keretből sokan most kezdtek el futballozni. Így velük meg kell ismertetni a sportágat. Szinte az alapokig vissza kell menni, hogy később legyen mire építeni. Szerencsére vannak olyan gyerekek, akik már korábban játszottak más csapatban. Őket össze kell szoktatni, ismerjék meg egymás képességét, mozdulatát. E kettő rétegből kell egy masszív elegyet gyúrni. Véleményem szerint az idő rövidsége miatt nagyon nehéz eredményt elérni. Ezért áll így a csapat a bajnokságban. Bármennyire is furcsa, de tudásban nem látok nagy különbséget az eddigi ellenfelek és közöttünk. Valóban volt több nagyarányú vereség, de ez szerintem a rutintalanságunknak tudható be. Éppen ezért sem sikerült legalább egy pontot szerezni a többi szorosabb eredményű meccseinken. Fizikálisan és taktikailag azonban még erősödnünk kell, hogy meglegyen az első siker. Amivel el tudunk indulni felfelé. A csapatból Burzon Martint emelném ki. Ő a sikeres kézilabdapályát hagyta ott az FK 1899 Szegedért. Hozzáállása még a felnőttek számára is példamutató lehet. Jelenléte igazi hajtóerő lehet a gárdának. Ő a csapat kapitánya, méltán viseli a karszalagot. Szerencsére a gyerekek lelkesedésével nincs probléma. Viszonylag sokan, kb. 23-25 fő van az edzéseken. Mindig vannak új arcok, akiket a barátok hívnak le az FK-ba. Ez elégedettséggel tölt el, ennek örülök, meg kell becsülnünk az ismertséget. Sajnos történt már lemorzsolódás is. Ezt természetesnek kell venni. Ezért mind a felnőtteknél, mind az ifiknél is bő, 25 fős keretben gondolkodunk. Azért, hogy legyen miből meríteni. A mag persze már kialakult. Szinte mindenki átvette az 'FK-érzést'. Többen lelkesen kapcsolódtak a ultrákhoz, együtt szurkolnak a felnőttek meccsein. Vásárolnak pólókat, abban jönnek edzésekre, mérkőzésekre. Úgyhogy nehéz, döcögős úton indult el az FK 1899 Szeged.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.