Bulvár

Hármasgyilkosság miatt áll bíróság előtt egy szegedi férfi

Hármasgyilkosság miatt áll bíróság előtt egy szegedi férfi

2009. szeptember 29., kedd
Hármasgyilkosság miatt áll bíróság előtt egy szegedi férfi

Hetvenéves nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos fiát is megölte a vádirat szerint az a szeged-gyálaréti férfi, akivel szemben többszörösen minősülő emberölés miatt kezdődött büntetőper kedden a Csongrád Megyei Bíróságon.

Szanka Ferenc

ügyész a vádiratot ismertetve elmondta: a 23 éves, buszsofőrként dolgozó vádlott 2005. április 24-én szüleivel segített nagymamájának a ház körüli munkák elvégzésében. Ekkor elhatározta: megöli a hetvenéves asszonyt, hogy néhány tízezer forintjához hozzájusson. Este a férfi visszament az idős nő házába, hogy senkivel ne találkozzon, az épületet a szántóföld felől közelítette meg. A nyitott ajtón bement a házba és ott egy korábban magához vett 50 centiméteres vascsővel fejbe vágta a fotelben ülő, tévét néző idős asszonyt. Az ütés következtében a nő a földre esett, ahol a férfi még háromszor lesújtott rá a vascsővel. Az asszony a helyszínen életét vesztette. A férfi azért, hogy egy ismeretlen által elkövetett rablógyilkosságnak álcázza a bűncselekményt, felforgatta a lakást, de csupán 4 ezer forintot talált. A házat elhagyva Szegedre ment szórakozni barátaival. Másnap a vádlott a korábban megbeszélteknek megfelelően ebédet vitt nagyanyjának. A házból megrendültséget színlelve mentőt hívott az asszonyhoz, majd a rendőrségi helyszínelésben is részt vett hatósági tanúként. A bűncselekmény után a férfi élettársi kapcsolatot létesített a másik későbbi sértettel, 2008 februárjában fiúgyermekük született. 2008. november 11-én este gyálaréti házukból elment egy közeli italboltba, ahol egy sört és négy-öt röviditalt fogyasztott. Élettársa hívására hazament, ott azonban vita alakult ki köztük, mert a nő felelősségre vonta az italozás miatt. Az udvaron folyó vita hevében a vádlott felkapott egy fejszét, amellyel fejbe csapta áldozatát. A földre eső nőre még négyszer lesújtott a fejszével. Ezt követően bement a házba, ahol megfojtotta kilenc hónapos, a gyerekágyban fekvő fiát. A két holttestet, valamint a gyerek és a nő néhány személyes tárgyát elásta a kertben. Másnap reggel a férfi élettársa mobiltelefonjáról szöveges üzeneteket küldött az áldozat szüleinek és néhány barátjának arról, hogy a nő a gyerekével új életet akar kezdeni és elhagyja Szegedet. November 13-án a férfi bejelentést tett élettársa és gyereke eltűnéséről a rendőrségen. Az eljárás során azonban a rendőrök bűncselekményre utaló jeleket találtak, és meggyanúsították a férfit a gyerek és a nő megölésével. A vádlott egy későbbi vallomása során nagyanyja megölését is elismerte. Az ügyészség előre megfontoltan, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel, tizenegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit. A vádlott a tárgyaláson megtagadta a vallomástételt, korábban tett és a perben felolvasott nyilatkozatai szerint a bűncselekményeket elismerte és megbánta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.