Bulvár

"Hamiskártyások" rendőrkézen

"Hamiskártyások" rendőrkézen

2009. szeptember 1., kedd
"Hamiskártyások" rendőrkézen

Tetten érték a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei azt a két román állampolgárt, akik tegnap este hamis bankkártyákkal próbáltak meg pénzhez jutni több ATM-ből Szegeden - tudatja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére az egyik kereskedelmi bank biztonsági szolgálata jelezte, hogy ismeretlen személyek hamis bankkártyákkal próbáltak meg pénzt felvenni az egyik ATM-ből, de nem jártak sikerrel. A bank elektronikus úton megküldte a biztonsági kamera felvételeit is, amelyet a járőrök megkaptak. Nem sokkal később ismét jelzés érkezett az ügyeletre, hogy ismeretlenek ezúttal a Vértói út egyik ATM-jénél próbálkoznak, ahol sikerrel is jártak és több százezer forintot sikerült felvenniük. A helyszínre irányított járőrök a bankautomata közelében elfogtak két román állampolgárt, akik egyeztek azokkal a személyekkel, akik szerepeltek a korábban megküldött biztonsági kamera felvételeken. A járőrök a helyszín közelében felfedeztek egy román rendszámú FIAT személyautót is, amiben több plasztikkártyát, valamint eurót foglaltak le. A gyanúsítottak ruházatátvizsgálása során a korábban sikeresen felvett több százezer forint lefoglalásra került. A banktól kapott tájékoztatás szerint egyébként több millió forintot próbáltak meg zsákmányolni, de számos alkalommal nem jártak sikerrel. A Szegedi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására visszaélés készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel bűntett megalapozott gyanúja miatt - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.