Egyetem

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

2009. szeptember 15., kedd
Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Szatmáry Károly docensnek a csillagászat nemzetközi évéhez kapcsolódó előadásával szerdán folytatódik a Szabadegyetem - Szeged programsorozat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában.

Az előadássorozatot 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme - Szeged programjainak folytatásaként. A tavaszi szemeszter közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadásainak témáit a lehető legszélesebb körből válogatták, tükrözve az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét. Az SZTE legkiválóbb oktatói és az országos tudományos diákköri konferenciákon nyertes hallgatói szerda esténként 18 órától várják előadásukkal a központ nagytermébe a hallgatókat és az érdeklődőket. Az előadásokról felvétel készül, amelyek az egyetem honlapján is megtekinthetők. A szemeszter nyitóelőadásán

Szatmáry Károly

, az SZTE Kísérleti Fizikai Tanszékének docense bemutatja majd azokat a módszereket, amelyek lehetővé teszik az óriási távolságokban lévő csillagok körüli bolygók felfedezését. Szó esik majd arról is, hogy milyen lehetőségek vannak az ezeken a bolygókon esetleg kialakult élet jeleinek kimutatására. Az érdeklődők a szemeszter következő előadásain halhatnak majd többek között

Eduard Benes

volt csehszlovák elnök szerepéről a mai napig húzódó közép-európai problémákban, a kábítószer-fogyasztást befolyásoló háttértényezőkről, a tengeri taktika fejlődéséről az angol-holland háborúkban, de szó esik majd a trópusi medicina, az arc- és állcsontsebészet rejtelmeiről és a környezetünkben fellelhető veszélyes anyagokról is.


Szeged University Study and Information Centre (TIK) Entrace

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.